Disciplinski sud u Splitu odlučio: Načelniku Matku Klariću prestaje državna služba

25.01.2021. 19:05:00

Disciplinski postupak u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj nad Matkom Klarićem, načelnikom Postaje granične policije Grude, nakon današnjeg saslušanja svjedoka rezultirao je odlukom da Klariću prestaje državna služba, javlja RTL

Podsjetimo, Klarić je bio optužen za navodno seksualno uznemiravanje i diskriminiranje četiri policijske službenice, no i za to da je tjerao kolegice druge vjeroispovijesti da idu u katolički samostan, kao i da je omogućio prelazak kriminalce preko državne granice.

Njegpv odvjetnik prethodno je negirao sve optužbe, ističući kako je cilj medijskih objava bio difamirati ga osobno i profesionalno, te kako je riječ o medijskom linču.

„Riječ je o nikad kažnjavanom i višestruko pohvaljivanom i nagrađivanom djelatniku MUP-a, zaposlenom u strukturama MUP-a više od dvadeset godina, koji je postigao izuzetne rezultate u svom radu, a posebno na sprječavanju odnosno otkrivanju trgovine narkoticima, pa je stoga ovakav medijski linč bez ikakvog dokaza zapravo neshvatljiv“, stoji u očitovanju koje je potpisao odvjetnik Dario Obradović.

Mirni prosvjed potpore Klariću organizirali su njegova obitelji i prijatelji, a odazvalo se stotinjak osoba, koji su nosili transparente "Osuđen bez porote", "Ministre, otvorite oči", "Danas Matko, sutra mi". Klarićev brat Goran izjavio je na prosvjedu kako nije iznenađen takvim odazivom.

„Ovo je prvi put otkad znam za sebe da jedan policajac dobiva ovoliku podršku javnosti. Kada je riječ o policiji ljudi pišu svakakve komentare i gluposti, a ovdje je narod stao na njegovu stranu, osobito mi u Dubrovniku“, rekao je.

Izvor: tportal.hr/Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Izvorni autor: S. S.

Autor: