DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN 27. lipnja 1991. godine, na pokupsko je ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde – poznatiji kao „Gromovi“ (VIDEO)

27.06.2024. 10:44:00

Na današnji dan prije 30 godina, 27. lipnja 1991. godine, na pokupsko je ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde – poznatiji kao „Gromovi“.
U jeku najveće agresije na „Lijepu našu“, s ciljem obrane strateškog prostora Hrvatske koji obuhvaća trokut Zagreb-Sisak-Karlovac, duž rijeke Kupe raspoređeni su legendarni „Gromovi“. Vrlo teška zadaća koju su „Gromovi“ izvršili bila je stvaranje uvjeta za ustrojavanje, razvoj, opremanje, izobrazbu i uvođenje u borbu deset brigada Grada Zagreba i zagrebačkog prstena.
Županijska skupština Zagrebačke županije u ožujku 2013. godine proglasila je 27. lipnja - Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije koji ovim putem čestitamo svim našim braniteljima i njihovim obiteljima te neizmjerno zahvaljujemo za sve što su dali za Hrvatsku. 

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: PDN-arhiva/Foto: logo

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.