Dokumentarni film "U šest manje koju minutu" - najava

12.09.2021. 10:13:00

"Pogodija ga, pogodija ga!

Oba dva,  oba dva!  

Oba  dva, oba dva, oba su pala!"

Poznate su riječi  spontanog  usklika oduševljenja hrvatskog branitelja Filipa Gaćine s jedne od najpoznatijih video snimki snimljenih za vrijeme Domovinskog rata,  koju je snimio  Ivica Bilan 21. rujna 1991. godine.

Uzvik koji danas ima važno mjesto u kolektivnoj memoriji naroda, sa često korištenom kraćom inačicom "Oba su pala" kojom se općenito opisuje uspjeh, odnosi se na jedan od najslavnijih događaja Domovinskog rata, kada su hrvatski branitelji Goran Pauk i Neven Livajić oborili dva zrakoplova tipa Soko J-21 Jastreb  neprijateljske  JNA prilikom obrane grada Šibenika.

U nedjelju 12. rujna 2021. u 21,10 sati na HRT 1 prikazuje se dokumentrani film "U šest manje koju minutu".

Film se bavi tematikom rujanskog rata u Šibeniku, jednoj  od najvažnijih bitaka Domovinskog rata,  bitki za Šibenik iz rujna 1991. godine.

 Video možete pogledati na sljedečem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=f4PqhZXxXYI&fbclid=IwAR3Lk0F2vIpM4PlHlVopQvsExSWLvyJhpQuh78cCdfuMHIZ1t7I3ZOubXIw

Izvor: PDN/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.