Dvije ručne bombe bačene u dvorište zgrade na zagrebačkom Rudešu

26.11.2023. 10:03:00

U dvorište zgrade u zagrebačkom naselju Rudeš u subotu su bačene dvije ručne bombe, jedna je eksplodirala, a drugu su naknadno uništili policijski službenici, pri čemu nitko nije ozlijeđen, izvijestila je večeras Policijska uprava zagrebačka, prenosi Priznajem.hr.

Policija je ranije večeras izvijestila da se u dvorištu zgrade u Aninoj ulici oko 17.25 sati dogodila eksplozija. Oštećen je jedan osobni automobil i pročelje zgrade, a nitko nije stradao.

Očevidom je utvrđeno kako je riječ o dvije ručne bombe, od kojih jedna nije eksplodirala.

Pod nadzorom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu ručna bomba uništena je kontroliranom eksplozijom u 21.05 sati na mjestu pronalaska.

Slijedi daljnje utvrđivanje okolnosti događaja, kratko je priopćeno iz zagrebačke PU.

– Čula sam eksploziju. Ja sam mislila da je to negdje na autoputu bilo. I došla sam tu do one kuće i vidjela sam ženu u ogrtaču kako je istrčala van, rekla je jedna građanka za HRT.

– Izašli smo van vidjeti što je, ne vidi se ništa, samo se čulo “bum”, rekao je jedan građanin.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.