Fiket: Ovo je bio dosta jak potres, za očekivati je naknadne potrese

17.08.2021. 09:20:00

Noćas u 1.58 sati zabilježen je prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje, magnitude 4,2 prema Richteru. Osjetio se u široj okolici Petrinje, Siska i Zagreba. Samo 29 minuta poslije dogodio se je još jedan, slabiji potres.

Iz petrinjske javne vatrogasne postaje potvrdili su nam da za sada nisu primili dojave o šteti.

- U 1.58 seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4, 2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio 5. do 6. stupnja europske makroseizmičke ljestvice. Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te u Zagrebu, vidim po javljanjima građana da se osjetio i diljem RH. Nakon toga je bilo još naknadnih potresa od kojih je najjači bio u 2.27 kada su seizmografi Seizmološke službe zabilježili slab potres s epicentrom kod Petrinje, magnituda je bila 2,8 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru je bio 3. do 4. stupnja europske makroseizmičke ljestvice, rekao je seizmolog Tomislav Fiket.

Fiket je u "Jutarnjoj kronici" Hrvatskoga radija najavio moguća naknadna podrhtavanja tla.

- Ovo je bio dosta jači potres  od onih koji se u zadnje vrijeme događaju, pa je za očekivati da će biti još naknadnih potresa, rekao je.

Izvor: HRT

Izvorni autor: HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.