GENERALI SU REKLI SVOJE! OLUJA OSTAJE U KNINU! Imaju zahtjev za Plenkovića! Past će mu mrak na oči: ‘Osnujte radno tijelo za protokol’!

09.06.2021. 10:00:00

 

Hrvatski generalski zbor objavio je priopćenje u vezi obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i dana Hrvatskih branitelja, odnosno prijedloga predsjednika Zorana Milanovića da se proslava Oluje seli i u druge gradove u kojima je operacija ostavila traga.

Predložio je to nakon što su mu kako kaže, brojni zapovjednici rekli da bi to bila dobra ideja.

Generalski zbor još je danas najavio kako će donijeti odluku, a odluka je ta da Oluja ostaje u Kninu.

Treba ostati u Kninu

“Razmotrivši obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora jednoglasno je donio zaključak kojim izražava stajalište da središnje obilježavanje ovog blagdana i nadalje treba ostati u Kninu”, stoji u priopćenju.

Tijelo koje će ustanoviti protokol na obljetnicama

“Razmatrajući ovu temu Upravni odbor se dotaknuo i ukupnog načina obilježavanja važnih događaja iz Domovinskog rata. U tom kontekstu Upravni odbor predlaže predsjedniku Republike Hrvatske i Vladi Republike Hrvatske da ustanove zajedničko radno tijelo u koje će uključiti i Hrvatski generalski zbor, s ciljem razmatranja obilježavanja tih važnih događaja uključujući i ustanovljenje konkretnog mehanizma izrade pripadajućih protokola u koje na primjeren način treba uključiti i predstaviti sudionike tih događaja”, zaključuju u priopćenju umirovljeni generali koji su očigledno pozvali premijera i predsjednika na suradnju, odnosno stali iza predsjednika kojeg vlada ignorira na obljetnicama.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: N.K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.