Hrvatska na Maltu stiže sa svih 27 igrača, odnosno četvoricom prekobrojnih ali i petoricom zbog kojih izbornik Dalić 'ne spava mirno'

10.11.2021. 15:55:00

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog četvrtka (20.45 sati) igra važnu utakmicu kvalifikacija za odlazak na svjetsko prvenstvo. Suparnik Dalićevim izabranicima bit će selekcija Malte, koja ne bi smjela biti prevelik zalogaj našima. No, povijest nas uči da su naši znali prosipati bodove i na tzv. malim suparnicima

Još su dvije utakmice do kraja kvalifikacija za svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Kataru, a Hrvatska ima sve u svojim rukama. A to znači da u obje utakmice mora uzeti po tri boda, te tako osigurati prvo mjesto u skupini, odnosno direktan plasman u Katar, gdje bi u tom slučaju i branila svjetsko srebro.

Prvi suparnik Dalićevoj vrsti je reprezentacija Malte, koja na papiru ne bi smjela biti ravnopravan suparnik Modriću i društvu. Međutim, lako je što piše na papiru, jer se dvoboji održavaju na travnatim terenima, i svaka je utakmica novo dokazivanje. A da i Malta može biti nezgodna, osjetili smo još 2005. godine, u kvalifikacijama za SP 2006, kada je na stadionu Ta'Qali dvoboj okončan 1:1.

Na istom mjestu igra se i utakmica u četvrtak, ali vjerujemo s posve drugačijim raspletom po naše.

Jer izbornik Dalić u najavi ovog mini-ciklusa objasnio je da o Rusiji uopće neće razmišljati dok se ne obavi posao na Malti. A koliko ozbiljno pristupa tom ogledu, potvrdio je i izjavom kako će za tu utakmicu, ako bude posve fit, konkurirati i Luka Modrić.

  •  
  •  Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije u Maltu na kvalifikacijsku utakmicu

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, kapetan hrvatske reprezentacije propustio je posljednju Realovu utakmicu protiv Rayo Vallecana zbog jake prehlade, a još iscrpljen stigao je i u Zagreb na okupljanje. Ipak, u ova tri dana do utakmice, vjerujemo, naši su ga liječnici doveli u željeno stanje. Baš kao i Nikolu Vlašića, što bi značilo da izbornik ipak ima širok kadar za sastaviti pobjedničku momčad.

  •  
  •  

    Rusi još ne razmišljaju o Hrvatskoj, ali njihov iskusni branič osvrnuo se na rasprodani Poljud i rekao je što misli o mogućem 'paklu' na tribinama

  •  

Problem bi mogli predstavljati tek oni igrači koji imaju po jedan žuti karton, što bi značilo da u slučaju ako završe u bilježnici njemačkog suca Deniza Aytekina, moraju propustiti utakmicu protiv Rusije u Splitu. Takvih igrača Dalić ima pet, a to su Ivan PerišićMarcelo BrozovićDuje Ćaleta-CarNikola Vlašić i Josip Stanišić.

'Prvi zadatak nam je pobijediti Maltu, a drugi da ne dobijemo žute kartone, koji bi mogle izbaciti nekoga s utakmice protiv Rusije', jasan je bio Dalić, koji je na put poveo svih 27 igrača s popisa, ali četvorica će morati ostati na tribinama, budući da mjesta u zapisniku ima za 23 nogometaša.

Hrvatska će ove srijede od 18 sati imati trening na nacionalnom stadionu Ta'Qali, a za pola sata ranije najavljena je i konferencija za medije na kojoj će uz izbornika Zlatka Dalića biti i 19-godišnji Joško Gvardiol, kojem mnogi zadnjih dana tepaju i 'ministar obrane'.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: S.Š. / Foto: Goran Stanzl

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.