HRVATSKA VOJSKA ‘ČASTI’ ZA ROĐENDAN! Građani danas mogu slobodno razgledati vojarne

26.05.2023. 09:01:00

Obilježavanje Dana Hrvatske kopnene vojske započelo je dolaskom ministra obrane Marija Banožića u Karlovac i polaganjem vijenca ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske u tom gradu. Nakon toga će se održati svečana akademija na kojoj će biti uručena promaknuća, odlikovanja, pohvale i nagrade pripadnicima Hrvatske kopnene vojske u prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske.

Istodobno, započinje polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen-obilježjima Domovinskog rata kod središnjih križeva u svim županijskim središtima u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, a od 09:00 h polagat će se vijenci i paliti svijeće na posljednjim počivalištima preminulih ministara obrane i načelnika Glavnog stožera OSRH:

Odavanje počasti preminulim ministrima i otvaranje vojarni građanima

Na gradskom groblju “Mirogoj” u Zagrebu – Gojku Šušku, Petru Stipetiću, Zvonimiru Červenku, Martinu Špegelju i Imri Agotiću, na gradskom groblju „Boninovo“ u Dubrovniku Šimi Đodanu, na gradskom groblju u Vukmaniću Branku Vukeliću, na gradskom groblju „Viktorovac“ u Sisku Janku Bobetku, na mjesnom groblju u Novigradu na Dobri Pavlu Miljavcu.

Građanima najzanimljiviji dio programa, trajat će od 09:00 – 15:00, a riječ je o Danima otvorenih vrata u vojarnama – Taktičko-tehnički zbor i prezentacija vojnog za u vojarnama i gradskim središtima: grad Vinkovci (Parkiralište Hotela Slavonija), grad Petrinja (Centar novog života, Sajmište), gradska luka Split (Carinski gat) i gradska luka Pula (vez na Riječkom gatu-sjever), vojarna 3. gardijske brigade „Kune“, Đakovo vojarna „132. brigade“, Našice vojarna 9. gardijske brigade “Vukovi“, Gospić vojarna „4. gardijske brigade Pauci“, Knin vojarna „204. brigade HV“, Vukovar vojarna 7. gardijske brigade „Puma“, Varaždin vojarna „123. brigade HV“, Požega vojarna „Bilogora“, Bjelovar vojarna „116. brigade HV“, Ploče.

Izvor: dnevno.hr/Foto: MORH / T. Brandt

Izvorni autor: Dnevno.hr/S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.