HSP aktivan u Zadarskoj županiji

16.02.2021. 12:42:00

Na sinoć održanom sastanku HSP-a razgovaralo se o pripremama i planovima za nadolazeće lokalne izbore. 

Zaključeno je kako imamo prepoznatljive kadrove koji bi mogli biti kandidati i za župana i za gradonačelnika, te imamo dovoljno članova za kvalitetne izborne liste. 

No još uvijek smo u pregovorima i razgovaramo s potencijalnim koalicijskim partnerima, te ćemo na kraju tog procesa donijeti odluku o načinu izlaska na izbore. 

Raduje nas što je naš rad i trud prepoznat, što uživamo popularnost među građanima, budući da nemamo afera iza sebe, te smo zbog toga poželjni svim opcijama od centra na desno za suradnju.

U završnoj fazi priprema za lokalne izbore, pripremamo osnivanje novih podružnica, a uskoro ćemo imati osnivačke skupštine u Viru, Bibinjama i Posedarju.

Raduje nas što nam pristupaju mnogi kvalitetni kadrovi. HSP-u je pristupio Mario Vrselja, hrvatski aktivist manjinske zajednice koji je doselio u Vir, a bio je člana nadzornog odbora HNV-a u Srbiji, te predsjednik Mladeži DSHV-a u Srijemu, sa sjedištem u Srijemskoj Mitrovici i utemeljitelj kulturno znanstvene hrvatske udruge Cro – educa i inicijatora regionalnog  pokreta REKOM-a za Vojvodinu. Također je bio hrvatski elektor u dva mandata.

Sudbina mladog profesora povijesti Marija Vrselje iz Srijemske Mitrovice je najbolji barometar tretmana najvećeg broja Hrvata u Vojvodini i u Srbiji. Dugo je ovaj dugogodišnji politički aktivist hrvatske manjinske zajednice u Srijemu bio na udaru združenih snaga svih ljevičara i desničara u Srbiji.

On sad živi u našoj županiji, na otoku Viru te nam se pridružio. 

U Bibinjama također očekujemo učlanjenje većeg broja mještana u HSP.

Moramo napomenuti i da je nedavno održana osnivačka skupština HSP-a u Preku poništena radi nepravilnosti u samom ustrojavanju, te će se u ožujku održati nova skupština. 

 

Unaprijed zahvaljujem na interesu. 

 

Mate Lukić, povjerenik za HSP Zadarske županije

Izvorni autor: Mate Lukić/HSP/povjerenik/Zadarska županija

Autor: