Izraelku i dvoje djece oteli Hamasovi vojnici, a onda je uslijedio prevrat: "Ne znam zašto su nam spasili život"

10.10.2023. 08:40:00

PUŠTENI IZ GAZE

Izraelka koja je preživjela smrtonosni napad Hamasa, ispričala je kako su je militanti odveli u Gazu s dvoje djece njene prijateljice, a onda im iz nepoznatog razloga odlučili poštedjeti život, prenosi Dnevnik.hr.

Izraelka Avital Alajem i njezin susjed sakrili su se u ormar u subotu kada je osam Hamasovih militanata bombardiralo vrata njihove zgrade i počelo pucati. U napadu je njezin susjed smrtno stradao, a nju i još dvoje preživjele djece njene prijeteljice naoružani muškarci uzeli su sa sobom.

"Spalili su sve što su mogli, automobile, sve. Sve su polomili. Sve je uništeno", rekla je Alajem za CNN.

Dok je njeno susjedstvo gorjelo, militanti su je je ozlijeđenu vukli prema Gazi, a od dvoje djece mlađa je beba, dok stariji dječak ima samo četiri godine.

"Samo sam si ponavljala da će se možda neke žene tamo brinuti za nas, možda će biti i malo humanije prema nama", ispričala je.

Alajem je rekla da su iz razloga koje ne razumije militanti pustili nju i dvoje djece nakon što su prešli u Gazu.

"Ne znam zašto su spasili život djeci i meni. Samo su mi rekli da idem. A onda smo krenuli natrag. Vidjela sam tenkove i čula mnogo bombi. Samo smo nastavili", rekla je Alajem.

Natrag do svoga doma, žena je morala puzati jer su joj gereli ozlijedili stopalo.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:AFP

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/M.M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.