Joe Biden razgovarao papom Franjom

15.11.2020. 09:58:00

Želja za suradnjom "na temelju zajedničkog vjerovanja u dostojanstvo i jednakost cijelog čovječanstva"

Prema njegovom timu, izabrani američki predsjednik Joe Biden izrazio je želju za suradnjom u telefonskom razgovoru s papom Franjom u četvrtak. Istodobno, političar Biden je zahvalio papi Franji na blagoslovu i na predanosti globalnom miru i pomirenju. Joe Biden je izrazio želju za suradnjom "na temelju zajedničkog vjerovanja u dostojanstvo i jednakost cijelog čovječanstva" za siromašne i marginalizirane osobe, noseći se s klimatskim promjenama te prihvaćajući i integrirajući imigrante i izbjeglice. Joe Biden, koji će najvjerojatnije položiti prisegu 20. siječnja iduće godine, drugi je katolik koji će se vjerojatno useliti u Bijelu kuću nakon predsjednika Johna F. Kennedyja. Međutim, dosadašnji američki predsjednik Donald Trump još uvijek nije priznao svoj izborni poraz. Republikanski odvjetnici žele osporiti rezultate izbora u pojedinim državama, ali to se smatra beznadnim. Do sada Vatikan još nije službeno čestitao pobjedniku na izborima, čak i ako se Biden u vatikanskim medijima naziva "izabranim predsjednikom". U pravilu, službeno priopćenje Svete Stolice očekuje se tek po stupanju na dužnost, najranije službenim priznanjem Trumpovog izbornog poraza.

Washington / Rim, 12. studenog 2020. (KAP)

Izvorni autor: Pripremio: vlč.Vladimir Trkmić/PDN/Foto:Profimedia / Andrew CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.