Kakvo iznenađenje! Španjolci pregazili Dansku u nastavku i otišli u finale Europskog prvenstva

28.01.2022. 20:10:00

Španjolci slave veilku pobjedu.

Španjolski rukometaši, aktualni dvostruki europski prvaci, kvalificirali su se u petak u finale Europskog prvenstva pobijedivši u polufinalu Dansku s 29-25 (13-14).

 

Španjolci će u nedjelju (18 sati) odmjeriti snage s pobjednikom drugog polufinala između Francuske i Švedske. Ovo je četvrto uzastopno finale za izabranike Jordija Ribere, koji su Dance dobili preokretom u drugom dijelu.

 

U prvom poluvremenu su Danci vodili do četiri gola razlike, da bi početkom drugog dijela Španjolci preuzeli vodstvo (22-19), koje nisu ispuštali do samog kraja.

Najvećim favoritima za naslov Dancima se tako osvetilo odmaranje najboljih igrača u zadnjem dvoboju sa Francuskom, kada su porazom izgubili prvo mjesto u skupini i u polufinalu išli na europske prvake Španjolce.

Španjolce su predvodili Gomez (11) i Cannelas (7), a Dance Hansen (8) i Jacobsen (4).

Izvor: gol.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.