KOSOR ŽESTOKO RASPALILA PO PUPOVCU: “STAJAO SI KRAJ VUČIĆA KAD JE USPOREDIO RH S NACISTIČKOM NJEMAČKOM, OSUDI SAD OVO”

08.07.2020. 13:05:00

Bivša premijerka Jadranka Kosor komentirala je nerede i policijsku brutalnost u prosvjedima koji su se u utorak navečer održali u Beogradu.

“Očekujem da vladajući Milorad Pupovac koji je stajao uz Vučića dok je taj uspoređivao RH s Hitlerovom Njemačkom, osudi nasilje nad građankama i građanima u Beogradu. A da predsjednik HDZ-a pokrene postupak za isključivanje Vučićeve stranke iz EPP-a”, napisala je Kosor na Twitteru.

Podsjetimo, građani koji su se u utorak navečer okupili ispred Skupštine Srbije, nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog sata, ušli su u zgradu parlamenta. Policija je pendrecima nakon desetak minuta izbacila prosvjednike iz skupštine. Pri ponovnom pokušaju ulaska u Skupštinu, policija je na njih bacila suzavac. Letjele su kamenice i boce, policija je potiskivala građane koji satima nisu odustali. Nakon višesatnih sukoba policija je uspostavila kontrolu oko 2 sata ujutro.

Policija je mlatila građane pendrecima, štitovima, gorjeli su policijski auti, letjele su baklje, boce, kamenje. Policija je građane rastjerivala i na konjima, u jednom su trenutku doveli i pse.

Kamere N1 televizije snimile su brutalnost, pendrečenje i prebijanje građana. Oko 1.30 u noći napali su mladiće koji su sjedili na klupi u parku nedaleko Skupštine.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.