‘KRITIZIRALI SU GA, A MOJU PODRŠKU UVIJEK IMA’! Dalić se oglasio nakon odlaska Lovrena: ‘Neka bude ponosan, bilo je dosta nepovjerenja u njega’

23.02.2023. 12:18:00

‘U mnogočemu je nadmašio igrače koji su njemu bili inspiracija devedesetih godina‘
 
  

Dejan Lovren u četvrtak se s 33 godine i 77 utakmica u dresu hrvatske reprezentacije oprostio od Vatrenih. Odluku jednog od ključnih igrača u osvajanju svjetskog srebra i bronce za službenu je stranicu HNS-a prokomentirao izbornik Zlatko Dalić kojeg je Lovren prvog obavijestio o svojoj odluci.

- Razumijem i poštujem Dejanovu odluku te sam mu u razgovoru rekao da ima moju podršku što god odluči. Kroz karijeru se suočavao s dosta kritika i nepovjerenja, ali uvijek je bio sjajan borac te sada na kraju reprezentativne priče može biti itekako ponosan na sve što je ostvario. Bio je sjajan i u Rusiji i u Kataru, osvojio je dvije medalje i u mnogočemu je nadmašio igrače koji su njemu bili inspiracija devedesetih godina - izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

image
 FRANCK FIFE Afp

Lovren je s Dalićem proveo posljednjih pet godina svoje reprezentativne karijere.

- Dejan je bio jedan od lidera svlačionice i na njega sam se uvijek mogao osloniti da će biti onaj koji ohrabruje, podiže i motivira cijelu ekipu na terenu i izvan njega. Pravi je ‘fajter‘, veliki emotivac, igrač kojeg u svakoj bitki želite imati na svojoj strani. Drago mi je što sam ga imao priliku trenirati i što smo zajedno podijelili puno lijepih trenutaka. Hvala mu na svemu što je učinio za mene kao izbornika i za našu reprezentaciju. Bio je vrlo važan kotačić naših uspjeha te mu želim puno zdravlja, sreće i uspjeha na terenu i izvan njega - poručio je izbornik.

KUSTIĆ: DEJAN JE BIO JEDAN OD LIDERA I STOŽERNIH IGRAČA VATRENIH

Prije nego što je objavio oproštajno pismo, Lovren je o svojoj odluci obavijestio i predsjednika HNS-a Marijana Kustića.

- Dejanu prije svega želim zahvaliti na svemu što je dao hrvatskoj reprezentaciji od svog debija u listopadu 2009. godine. Pamtit ćemo njegove briljantne igre na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine, na kojima je bio jedan od stožernih igrača hrvatske reprezentacije u tim povijesnim uspjesima našeg nogometa - istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić pa dodao:

- Osim važne uloge na terenu, Dejan je bio jedan od lidera naše svlačionice - njegov borbeni, odlučan i samopouzdan gard bio je od iznimne važnosti za naše mlađe igrače. Davao je značajan doprinos stvaranju pozitivne, zabavne i poticajne atmosfere, a iako će sada nedostajati kao igrač, siguran sam da će i dalje biti uvijek blizu reprezentacije. Dejanu od srca želimo sve najbolje u nastavku karijere, puno uspjeha i zdravlja, a vrata hrvatske reprezentacije - za koju je nastupao s puno ponosa - uvijek će mu biti otvorena - zaključio je Kustić.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.