LIGA PRVAKA: Kylian Mbappe u posljednjim sekundama srušio Real, a onda iskreno progovorio o svom dolasku u Madrid

16.02.2022. 07:54:00

Zabio je Kylian Mbappe doslovno u posljednjim trenucima sudačke nadoknade za pobjedu PSG-a 1:0 protiv Real Madrida u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. 'Potopio' je tako Mbappe 'kraljeve' čiji bi tres trebao nositi sljedeće sezone. Ili možda ne?

'Htjeli smo biti spremni za ovako velike večeri. Sanjali smo ovakve noći. Htjeli smo pobijediti i prema pobjedi su nas gurali naši navijači. Gol? U šesnaestercu je napadač taj koji uvijek drži kontrolu. Obrambeni igrač je napravio korak unatrag, odlučio sam gdje želim ići i uspio sam provući loptu i gurnuti je ispod Courtoisa. Igrala su večeras dva velika kluba', rekao je nakon utakmice Kylian Mbappe opisujući akciju u kojoj je jednim driblingom 'izuo' Lucasa Vasqueza i Edera Militaa.

Dao je Mbappe sve od sebe protiv Reala s kojim ga već duže vrijeme povezuju. Francuz je na kraju sezone slobodan igrač i gotovo je sigurno da će karijeru nastaviti na Santiago Bernabeu.

'Rekao sam da ću da ću dati sve od sebe i to sam morao dokazati. Ovoga puta sam uspio, a zajedno ćemo to morati napraviti i u uzvratu na Bernabeu', kazao je Mbappe koji se morao osvrnuti i na svoju budućnost u redovima Real Madrida:

'Utječe li ova utakmica na moju budućnost? Ne! Znam da igram za jedan od najboljih klubova na svijetu. Dat ću sve od sebe do kraja sezone. A ionako još nisam odlučio o svojoj budućnosti. Želim se fokusirati na nogomet. Puno je stvari rečeno, svi znaju pomalo o svemu, a svi pričaju o ničemu. Istina je da sam bio fokusiran na to da pomognem momčadi. Morat ćemo to još jednom pokazati 9. ožujka. Vrlo sam fokusiran i sretan u PSG-u', rekao je odlučno Mbappe.

 

  •  

PSG - Real Madrid, Liga prvaka, 15.2.2022.

Izvor: EPA / Autor: Yoan Valat

Njegovu je partiju prokomentirao i trener Reala Carlo Ancelotti...

'Mbappe? On je trenutno najbolji igrač u Europi, prelomio je utakmicu', jasan je bio don Carlo koji ne može biti zadovoljan igrom svoje momčadi:

'Nismo igrali dobro, ali ovo je tek prvi dio ovog okršaja. Na našem stadionu ćemo odigrati drugačiju utakmicu. Predaja lopte nije bila dobra, loše smo izveli dosta dodavanja. Nismo se uspijevali osloboditi njihovog pritiska. Oni su igrali dobro i stvarali nam poteškoće', analizirao je Ancelotti utakmicu te za kraj zaključio:

'Recept za uzvrat? Moramo više pritiskati. Sada ganjamo zaostatak... Također moramo biti bolji s loptom u nogama, na Parku prinčeva s njom nismo imali puno uspjeha...'

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA

Izvorni autor: Ivan Žurić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.