MAĐARSKA - FRANCUSKA Mađari na prepunoj Puskas Areni zaustavili Francuze

19.06.2021. 15:50:00

Svjetski prvaci Francuzi iznenađujuće su zaustavljeni u drugom kolu skupine F

MAĐARSKA - FRANCUSKA 1:1 (Fiola 45 + 2' / Griezmann 66')

MAĐARSKA (3-1-4-2): Gulácsi – Botka, Orbán, At. Szalai – Nagy – Nego, Kleinheisler (od 84. Lovrencsics), Schäfer (od 75. Cseri), Fiola - Adam Szalai – (od 26. Nikolić), Sallai. IZBORNIK: Marco Rossi.

FRANCUSKA (4-4-2): Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba  (od 76. Tolisso), Kanté, Rabiot (od 57. Dembele, od 87. Lemar), Griezmann – Benzema (od 76. Giroud), Mbappé. IZBORNIK: Didier Deschamps.


U utakmici 2. kola F skupine EURA nogometaši Mađarske u subotu su napravili iznenađenje odigravši u Budimpešti 1-1 (1-0) sa svjetskim prvacima Francuzima. Mađari su senzacionalno poveli pogotkom Attile Fiole (45+2), a izjednačio je Antoine Griezmann (66).

Prve dvije prigode na utakmici imali su Francuzi. U 17. minuti ubacio je Digne s lijevog boka, a Kylian Mbappe glavom iz blizine gađa pored gola.

Novu stopostotnu šansu prokockao je Karim Benzema u 31. minuti. Griezmann je ubacio u 16-erac u koji je utrčao Mbappe i potom dao povratnu za Benzemu, koji iz blizine puca pored gola. Ovo je bilo teže promašiti, negoli pogoditi.

U sudačkoj nadoknadi (45+2) prvog poluvremenu Mađarska šokira svjetske prvake i dolazi do vodstva. Roland Sallai odigrao je dobru loptu za braniča Fehervara Attilu Fiolu, koji je s lijevog boka utrčao u kazneni prostor i precizno pogodio za 1-0. 

U nastavku Francuzi su podignuli ritam, ali tek u 59. minuti su zaprijetili Mađarima. Ousmane Dembele je pucao iskosa s ruba kaznenog prostora i pogodio vratnicu. 

Francuzi su ipak uspjeli izjednačiti, i to praktično iz ničega. Vratar Lloris ispucao je loptu do protivničkog 16-erca, a između dvojice Mađara dokopao se je Kylian Mbappe. On je ubacio u peterac, a mađarski branič koji je pokušao izbaciti loptu poslao ju je u noge Griezmanna, koji iz blizine pogađa za 1-1.  

Još jednu prigodu za pogodak Mbappe je imao u 82. minuti, ali je njegov udarac iz blizine odlično skinuo vratar Gulacsi. Na kraju sudačke nadoknade (90+5) pokušao je i stoper Varane iskosa na drugoj vratnici glavom s pet metara, ali i to je otišlo pored gola.

Mađarska - Francuska

 

 

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Sportske novosti/Foto: BERNADETT SZABO Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.