Mahniti pohod u Kanadi: Pucao nasumično, ubio najmanje 16...

20.04.2020. 11:11:00

Pokolj je počeo u malom ruralnom naselju Portapiqueu, otprilike 130 kilometara od pokrajinskog glavnog grada Halifaxa Nove Scotije. Broj mrtvih još je nepoznat, no prema novim informacijama ići će preko 16...

Najmanje 16 ljudi ubijeno je u poludnevnom mahnitom pohodu ubojice u kanadskoj pokrajini Novoj Škotskoj, objavila je policija. 

Među mrtvima su i jedna policajka Kraljevske kanadske konjičke policije (RCMP) i sam napadač. Istraga još traje i broj mrtvih mogao bi rasti. 

- Nemamo konačan broj - rekao je načelnik policije Chris Leather.

- Bit će sigurno više od deset, ali koliko više, ne znam.

Prema najnovijim informacijama najmanje je šesnaest mrtvih, javlja CNN.

THE CANADIAN PRESS 2020-04-19 | Autor: ANDREW VAUGHAN/Press Association/PIXSELL Foto: ANDREW VAUGHAN/Press Association/PIXSELL

Napadač Gabriel Wortman (51) pucao je po ljudima na nekoliko lokacija u Novoj Škotskoj i policija još nije pregledala sve njih. 

Zasad je nepoznato koji su Wortmanovi motivi.

- Čini se da je pucao vrlo nasumično - kazao je Leathner. 

On je pronađen mrtav nakon višesatne policijske potrage, a zasad je nepoznato je li se ubio sam ili je ubijen u obračunu s policijom. 

Među njegovim žrtvama i policajka Heidi Stevenson, veteranka s 23-godišnjim stažem u službi. Majka je dvoje djece. 

RCMP Constable Heidi Stevenson poses for an undated official photo | Autor: RCMP IN NOVA SCOTIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: RCMP IN NOVA SCOTIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Pokolj je počeo u malom ruralnom naselju Portapiqueu, otprilike 130 kilometara od pokrajinskog glavnog grada Halifaxa. Policija je ondje pronašla nekoliko žrtava. 

Kasnije se pokazalo da je Wortman nosio odoru nalik onoj RCMP-a i vozio automobil sličan policijskom. 

RCMP officers fake RCMP car collision scene by Gabriel Wortman | Autor: JOHN MORRIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: JOHN MORRIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Ovo je najgore masovno ubojstvo u Kanadi, koja suprotno od susjednog SAD-a ima stroge zakone o kontroli naoružanja, u više od 30 godina. 

Premijer Justin Trudeau izrazio je sućut žrtvama i kazao da se radi o strašnom zločinu. 

Izvor: 24sata/Foto: 24sata

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.