Majka poginulog hrvatskog branitelja: Generali HV zapitajte se; što ste vi za hrvatske branitelje učinili ???

30.08.2020. 09:10:00

Nakon jučerašnjeg istupa generala Josipa Lučića u vezi naslovnice u Hrvatskom tjedniku, u fb grupi "Ujedinjeni hrvatski branitelji", hrvatskim braniteljima se objavom  obratila Ivanka Bušljeta, majka poginulog hrvatskog branitelja, ćijuj objavu Vam prenosimo u cijelosti.

"DRAGI MOJI BRANITELJI !!!
Ponukana ovim sramotnim istupom generala Lučića ispred Generalskog zbora stalno povlačim paralelu i pitam se; koliko je generala HV od završetka Domovinskog rata do danas ruku na sebe podignulo ???
Koliko mi je poznato, to je samo general Praljak u Hagu i to javno pred kamerama zbog NEPRAVDE učinio i tako je svoju LJUDSKU i VOJNIČKU ČAST OBRANIO I SAČUVAO !!!
Žalosna je spoznaja da se hajka na naše časne generale iz Hrvatske vodila zbog izdajničke politike koja ni do danas po pitanju hrvatskih branitelja nije prestala dapaće !!!
Tih 90-tih jako dobro se sjećam kao i prebjega JNA kadra koji su iz domoljubnih razloga u HV prebjegli kao i onih koji su u HV prebjegli kako bi svoju glavu sačuvali jer su znali kako bi četnicima isključivo za topovsko meso poslužili !!!
Taj kadar imao je pravo JNA činove u hrvatske činove prevesti i u samom startu bili su povlašteni i oni su pretežno zapovjedna mjesta dobivali !!!
Imala sam priliku i jedne i druge prebjege upoznati a o njihovim ponašanjima mogla bih knjigu napisati i vjerujte mi, imala bih puno toga za reći i napisati a mnogi bi se mogli i posramiti !!!
Mnogi od njih (čast izuzecima) i danas na braniteljskoj SLAVI žive iako ratišta nisu ni vidjeli a generali su tek nakon bitke postali !!!
Isto tako moram priznati i reći kako sam krasne ljude upoznala koji su srcem i dušom domoljubi bili i ostali !!!
Ali, još bolje sam upoznala i one koji ovu Samostalnu Hrvatsku nisu željeli jer su titoizmom bili i ostali zadojeni !!!
Ali, prebjegom u HV glava im je na ramenu ostala i kao takvi nemaju osjećaj za branitelje koji su i za njih ginuli i svoju krv proljevali !!!
S toga, ne čudi me dugogodišnja šutnja Generalskog zbora kad se i u taj Zbor (čast izuzrcima) svašta uvuklo !!!
Kao takvi samo sebe gledaju kao i tih 90-tih kad im je bio cilj samo svoju glavu sačuvati !!!
Međutim, ako su već visoki časnici HV postali bez obzira kako su do činova došli bilo bi POŠTENO da bar u miru branitelje zastupaju !!!
Da ništa drugo bar iz POŠTOVANJA jer oni su ti koji su i njihove glave od sigurne smrti sačuvali a oni su danas to što jesu zahvaljujući hrvatskim braniteljima !!!
Da bi oni, bez imalo grižnje savjesti u znak "zahvale" našim braniteljima leđa okrenuli !!!
S toga, generali HV zapitajte se; što ste vi za hrvatske branitelje učinili ???
Zar vas ova smrtnost hrvatskih branitelja što zbog teških bolesti što zbog podizanja ruku na sebe ne zabrinjava ???
Zar možete tako mirno na prerani odlazak naših branitelja gledati znajući, da baš ništa dobro ni korisno za njih niste poduzeli ni učinili ???"

Izvor: Ujedinjeni hrvatski branitelji/Foto: fah

Izvorni autor: Ivanka Bušljeta

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.