Marin Miletić predložio osnivanje saborske sportske reprezentacije

24.09.2024. 09:53:00

MOST-ov saborski zastupnik Marin Miletić iznio je neobičan prijedlog – osnivanje sportske reprezentacije Hrvatskog sabora koja bi okupljala zastupnike i djelatnike Sabora, a koji se rekreativno bave sportom.

„Želja mi je promovirati sport kroz Hrvatski sabor i da Sabor kroz svoju sportsku reprezentaciju sudjeluje u humanitarnim i drugim događajima“, izjavio je Miletić.

'Sport bi trebao spajati ljude'

Miletić predlaže da saborska reprezentacija uključuje ekipe za mali nogomet, košarku, trčanje, kao i za druge sportove. Iako pojedini zastupnici već sudjeluju na sportskim natjecanjima, Miletić smatra da bi zajednički nastupi doprinijeli vidljivosti Sabora te pokazali kako zastupnici mogu zajedno sudjelovati u pozitivnim inicijativama. MOST-ov zastupnik naglašava da sport ima moć zbližavanja ljudi.

Miletić, koji je i sam aktivan sportaš, službeno je svoju inicijativu uputio saborskom Odboru za obitelj, mlade i sport, gdje obnaša dužnost potpredsjednika, a o prijedlogu je razgovarao i s predsjednikom Sabora.

„Želja mi je da inicijativa prođe kroz institucije i da ostane i nakon što ja više ne budem u Saboru“, naglasio je Miletić.

Potvrdio je da je već kontaktirao nekoliko kolega koji su izrazili interes, no zasad nije želio otkriti imena. Također je dodao da saborska sportska reprezentacija uključuje i zastupnike i zastupnice te da bi trebala biti formirana do kraja godine.

Izvor: 7dnevno

Izvor: 7dnevno/Foto: Marin Miletić

Izvorni autor: PDN/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.