Medved: HDZ će do kraja tjedna predložiti novog ministra iz svojih redova

22.02.2022. 19:28:00

Nakon subotnjeg uhićenja sada već bivšeg ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, koji se nalazi u Remetincu, premijer traži njegovog nasljednika. Danas u podne sastali su se koalicijski partneri kako bi usuglasili ime novog ministra. Sastanak je trajao više sati, a izjavu nakon njega dao je potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

“Nakon što smo održali sastanak s partnerima, ono što je danas bilo na dnevnom redu kao prva točka je bilo jasno izjašnjavanje svih koalicijskih partnera, a vezano za odnose u koaliciji. Dakle, koalicija je stabilna i čvrsta i partneri daju jednoglasnu potporu predsjedniku Vlade i Vladi u radu i programu”, rekao je Medved.

Ono što je drugo bilo važno je imenovanje novog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

“S obzirom na informaciju o prijedlogu da će novi ministar biti Stjepan Čuraj Važno je pojasniti nekoliko elemenata. Ideja predsjednika Vlade je bila da se učini gesta prema koalicijskim partnerima, prema liberalnim strankama, da se imenuje Stjepan Čuraj za ministra, a s obzirom na dosadašnju uspješnu suradnju u koaliciji, s obzirom da je Stjepan Čuraj član Stožera za obnovu i upravo ti detalji bili su usmjerenje da se on predloži za novog ministra. Obzirom da u dijelu partnera, odnosno nije jednoglasno prihvaćena da ideja i nije postignuta jednoglasna potpora, HDZ će do kraja tjedna predložiti novog ministra iz svojih redova”, kazao je.

“Predsjednik Vlade će tijekom sutrašnjeg dana objaviti konzultacije, poduzet ćemo sve da što prije imenujemo ministra”, kazao je Medved.

Na pitanje postoje li već imena u igri, Medved je rekao: “Naravno da postoje. HDZ u svom članstvu ima veliki broj osoba koje ispunjavaju uvjete, a uvijek je nadležnost predsjednika Vlade konačna za imenovanje ministra”.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.