MILORAD DODIK ‘Prijetnje američke ambasade u BiH su, balkanski rečeno, siledžijske. Oni rade za muslimane!‘

21.10.2021. 17:18:00

‘Svo vrijeme svog djelovanja su na strani muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave ‘funkcionalnu državu"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je da je veleposlanstvo SAD u Sarajevu epicentar nestabilnosti u BiH, što se vidi i po odnosu prema Christianu Schmidtu koji je privatno lice u BiH a ne visoki predstavnik po Aneksu 10.

Milorad Dodik je u izjavi za Srnu, koju prenosi RTRS, ocijenio kako bi bilo dobro za sve u BiH da američko veleposlanstvo u Sarajevu prestane sa prijetnjama i držanjem lekcija o ustavnosti i kršenju Daytonskog sporazuma.

- Njihove prijetnje su, balkanskim vokabularom rečeno, siledžijske. Svo vrijeme svog djelovanja su na strani muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave "funkcionalnu državu", a u stvari rade za muslimane i pravljenje njihove muslimanske države - naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, te njihove priče samo su dokaz više da su oni u stvari Ustavni sud BiH, zajedno sa onima koji su uz stalnu prijetnju silom i sankcijama masovno, uporno i cinično kršili Daytonski sporazum.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Jutarnji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.