Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved prisustvovat će na obilježavanju 31. obljetnice Bitke za Vukovar

16.09.2022. 14:00:00

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izaslanik je predsjednika Vlade na obilježavanju 31. obljetnica Bitke za Vukovar u subotu, 17. rujna 2022. u Vukovaru.

Obilježavanje se održava u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Gradom Vukovarom.

Pozivaju se hrvatski branitelji, sudionici obrane Vukovara, na središnju svečanost u povodu obilježavanja 31. obljetnice Bitke za Vukovar u Hrvatski dom u Vukovaru s početkom u 10:30 sati (zbog loših vremenskih uvjeta svečanost se održava u Hrvatskom domu umjesto u dvorištu Dvorca Eltz, kako je ranije najavljeno).

Program obilježavanja 31. obljetnice Bitke za Vukovar – predviđen za medijsko praćenje:

08:00    Budnica ulicama Grada Vukovara – od Vodotornja do Hrvatskog doma

09:00    Mimohod ratnih zastava - od Vojarne 204. brigade HV do Hrvatskog doma

10:30    Središnja svečanost u Hrvatskom domu – uz prijenos ostalih događanja na videozidu:

              Otkrivanje ploče s novim nazivom bolnice – Nacionalna memorijalna bolnica „Dr. Juraj Njavro“ – Županijska ulica 35, kod ulaza u bolnicu

              Otkrivanje ploče s novim nazivom ulice – Ulica dr. Vesne Bosanac – u nekadašnjoj Bolničkoj ulici

              Podizanje zastave RH na Vukovarskom vodotornju uz izvođenje himne

              Prigodna obraćanja

              Napomena: svi uzvanici i gosti program otkrivanja ploča prate u Hrvatskom domu, izuzev onih koji sudjeluju u protokolu otkrivanja)

09:00–16:00  Taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi OSRH i MUP-a i prezentacija rada Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja - uz šetnicu kod ušća Vuke u Dunav

10:00, 11:00, 13:00 i 14:00 - Prikaz vojno-akrobatske vježbe Počasno-zaštitne bojne - Trg Republike Hrvatske (ovisno o vremenskim uvjetima)

12:00 – 13:00 Koncert - Najbolji hrvatski tamburaši i Policijska klapa „Sveti Mihovil“ – Hrvatski dom

15:00   Prikaz  sposobnosti pripadnika MUP-a i specijalnih snaga OSRH – dvorište Dvorca Eltz (ovisno o vremenskim uvjetima)

Izvorni autor: Ministarstvo hrvatskih branitelja/PDN/Foto:hrvatski-vojnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.