Mladen Pavković: Kad ćemo i kako osloboditi Svetu Geru?

04.02.2023. 16:33:00

Od Nove godine otvorene su granice Europske unije (EU). Međutim, ima još nekih područja koja su Hrvatska, a Hrvati ih moraju zaobilaziti. Jedno od takvih je i Sveta Gera.

U Hrvatskoj enciklopediji o ovom dijelu Lijepe naše nažalost može pronaći samo ovo: “Sveta gera (slov. Trdinov vrh, prije Sveta Jera), najviši vrh Žumberačkoga gorja, visok 1178 m. Hrvatsko-slovenska granica na području Svete Gere sporna je od početka 1990-tih godina!“

Zar se tako piše o hrvatskom teritoriju, odnosno što na osnovu ove informacije mogu saznati djeca u školi, ali i ostali građani?

Da je „Sveta Gera sporna od 1990-te?“

A, zašto, zbog čega?

Kako sa Slovenijom svake godine imamo sve bolje odnose, sve se manje govori i piše o Svetoj Geri, koju pod okupacijom i dalje drži slovenska vojska.

Možda im je nekada trebalo ovo područje da se „zaštite“ od velikosrpskih agresora, ali kako je ta opasnost već odavno minula, nema razloga da se Sveta Gera ne vrati pod hrvatski suverenitet.

Ali, zašto da se pakiraju, misle si Slovenci, kad ih očito nitko službeno ne tjera s hrvatskog svetog tla?

A Hrvatska vojska tijekom Domovinskoga rata oslobodila je brojna okupirana područja, ali ne i Svetu Geru, koju Slovenci  neće vratiti Hrvatskoj sve dok se definitivno ne riješe i sva ostala granična pitanja, i na kopnu i na moru.

Nu, ako je suditi po Svetoj Geri, Hrvatska je još okupirana!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91/Foto:hr.wikipedia.org

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.