Mladen Pavković: Nečuveni teror usred Zagreba

03.10.2019. 10:15:00

Poznati hrvatski poduzetnik ing. Josip Radeljak, koji povremeno stanuje u stanu vlasništva njegovog sina u centru Zagreba – na Cvjetnom Trgu, već godinama on a ni ostali suvlasnici stanova u kući nemaju mira. Već dugi niz godina svako malo suočavaju sa  skandaloznim, bahatim i nasilničkim ponašanjem nekoliko popova i djelatnika Srpske Pravoslavne Crkve (SPC)

koji izgleda ovako i na svaki način žele otjerati iz kuće u centru, svojim bahatlucima sve one koji nisu „njihovi“ !?

Naravno da su se već bezbroj puta obratili za pomoć temeljnoj, krim policiji pa i medijima, ali o cijeloj sramotnoj prići, kao da nitko ništa ne želi ni čuti, a kamo li pisati ili pak intervenirati !?

Tako nam priča g Radeljak:

Kad smo se lani poslije ljetovanja vratili u stan na Trgu, našli smo se cijela obitelj  doslovno pred debelim siporeksom sagrađenim zidom na ulazu u naš dio stana, koji je zaštitarski čuvala falsifikatima prevarena Klemova straža, a koja je naravno vidjevši istinite dokumente odmah napustila „čorava posla“ !

Na susjednim vratima dijela stana (preostale dvije sobe) koje smo također ugovorom kupili, ali nam ih novo pristigli vladika - pop g. Perić Porfirije odbija predati u posjed, jer se je eto njemu baš svidjelo ne poštivati hrvatske zakone i od paroha SPCa Duška Spasojevića regularno javno bilježnički potpisane dokumente i ugovore!? Nije nam preostalo ništa drugo već je firma mog sina, vlasnica stana zatražila pravdu na sudu – s time da su lukavci uspjeli (zasigurno svojim jakim manjinskim vezama) odgoditi čak i prvo sudsko ročište već pune 3 godine !??

Još k tome uza sagrađeni zid - na susjednim vratim visjele su zalijepljene zastrašujuće slike bradatih popova, valjda u nadi da će ih se bar naša djeca prepasti !?

U dijelu stana koji su zidom zapriječili vrli popovi, živjelo je tada a i danas živi malodobno dijete ?? – te smo bili prisiljeni naravno u nazočnosti policije, upotrijebiti „institut samopomoći“ srušiti sramotno izgrađene zidove, te ponovno tako „osvojiti“ naše prostore!? 

U njihovom bijesu i ludovanju, pošto im sa zidanjem „kineskog zida“ nasilje nije prošlo - nasilni i očito zakonom nedodirljivi djelatnici SPC-a, i to uz prisustvo policajca ?? – razmontirali su i jednostavno ukrali nam glavna masivna zaštitna ulazna stubišna vrata, koja štite ulaz u stan direktno sa Cvjetnog trga !!? I opet na opetovane molbe policiji da intervenira – nije se zbilo baš ništa, te smo tako ne zaštićeni od ulice živjeli u strahu nekoliko mjeseci. Naši odvjetnici podnijeli su odmah Kaznene prijave protiv počinioca za tešku krađu vratiju, te sve smetnje i štete nanesene nam – I NARAVNO - NIKADA NI OBAVEZNOG ODGOVORA NA KAZNENU PRIJAVU NISMO DOBILI !?

Prije petnaestak dana, očito (pošto im se može) - ponovio se bezobrazluk otimanja naših stubišnih vratiju, te do danas opet živimo bez zaštite od mogućih zlonamjernih posjetioca sa ulice  - Policija dolazi i odlazi - i opet samo sliježe ramenima, iako se radi o teškoj krađi i oštećenju tuđe imovine – što je čak i krivično djelo!?

Ispred ulaznih vratiju stana, gotovo svakog dana nalazimo raskopane parkete, prljavštinu, smeće i čak izmet. Naravno, pošto po noći nema zaštitnih stubišnih vratiju, vrlo je teško ustanoviti precizno počinioce! 

Pozvali smo medije, da bar oni kada policija neće - dođu, vide i pišu – te da se uvjere u ovu nesnosnu bahatost i sramotu, ali kako izgleda nitko se ne usuđuje o tome ni pisnuti, a kamo li pisati – od Jutarnjeg lista došao je nekakav g T. Kukec – ali kako došao, uzeo sve dokazne dokumente i naravno bestraga nestao !!

Policija je i opet pozvana i „zapisničila“ barem desetak puta. Izgleda - nemoćni su, i samo sliježu ramenima - pišu neučinkovite zapisnike, a u očima im se ogleda nekakav kao strah i nevjerica, valjda od opasne svemoći raznih silnika, možda Pupovaca ili Porfirija !? – ispričao nam je Radeljak.

Dobili smo i niz autentičnih fotografija, gdje se vrlo jasno vidi svo zlo koje se besprizorno događa u centru hrvatske metropole, u Zagrebu!

Sa strane g Radeljaka – naglašeno nam je da se sa njihove strane niti slučajno ne radi o bilo kakvoj mogućoj nacionalnoj ostrašćenosti ili netrpeljivosti, a što bi u svojoj lukavštini „ugroženi“ SPC popovi vrlo rado insinuirali !?

Na kraju je prijeko potrebno  zapitati  - kad će već jednom usred Zagreba prestati ovaj teror, odnosno hoće li netko napokon reagirati po zakonu i službenoj dužnosti na ovu sramotu?

Mladen Pavković

Izvor: Dragovoljac.com/PDN

Izvorni autor: Mladen Pavković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.