Moćni PSG dominirao je u prvom poluvremenu, a onda se raspao u samo sedam minuta; Manchester City zasluženo je slavio na Parku prinčeva

29.04.2021. 12:14:00

U prvom dvoboju polufinala Lige prvaka Manchester City je slavio u Parizu protiv PSG-a 2:1. 'Građani' su na Parku prinčeva pobijedili zahvaljujući sjajnom drugom dijelu u kojem su nadoknadili zaostatak 0:1, dominantnom igrom su potpuno onesposobili moćni PSG koji je poveo preko Marquinhosa (15'), a City je preokrenuo golovima De Bruynea (64') i Mahreza (71')

Parižani su dominirali u prvom dijelu i zasluženo su na odmor otišli s vodstvom 1:0. Dvostruki blok PSG-a osujetio je napadačku igru Engleza, a iz kontre su Francuzi bili izuzetno opasni. Dvaput je u prvih desetak minuta probao Neymar, no gol je uspio njegovu sunarodnjaku Marquinhosu u 15. minuti. Kapetan PSG-a se sjajno ubacio na prvu vratnicu nakon kornera kojeg je izveo Di Maria i glavom zakucao loptu u mrežu.

City je dočekao grešku pariške obrane tek u 42. minuti, ali je Foden s desetak metara tukao ravno u Navasa koji instinktivnom reakcijom brani taj pokušaj.

Englezi su u drugom dijelu utakmice imali premoćni posjed lopte i od samog početka povećavali pritisak na Francuze. To im se isplatilo u 64. minuti. Kapetan De Bruyne je ubacio s lijeve strane u šesnaesterac PSG-a, a njegov ubačaj nitko nije dirao, pa je lopta na iznenađenje golmana Navasa završila u mreži.

PSG - Manchester City, polufinale Lige prvaka, 28.4.2021.

Izvor: Profimedia / Autor: Julien Poupert / PA Images / Profimedia

City dolazi do potpunog preokreta u 71. minuti pogotkom Alžirca Mahreza iz slobodnog udaraca s dvadesetak metara po sredini gola. Mahrezu je pomogao jako loše postavljeni živi zid PSG-a, lopta je prošla između Paredesa Gueyea, te je Navas nije uspio stići.

Stvari su pošle još gore za Parižane u 77. minuti kada je izravni crveni karton zbog krvničkog starta na Gündoganu dobio Gueye. U samoj završnici je Foden propustio priliku za još veću pobjedu Cityja.

Uzvrat je 4. svibnja u Manchesteru.

>> GOLOVE S UTAKMICE PSG-MANCHESTER CITY POGLEDAJTE OVDJE

PSG - MANCHESTER CITY 1:2

Strijelci: 1:0 Marquinhos (15'), 1:1 De Bruyne (64'), 1:2 Mahrez (71')

Crveni karton: Gueye (PSG, 77')

Dvoboj se igrao na Parku prinčeva, a sudio je Felix Brych iz Njemačke.

PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker - Paredes (Herrera, 83), Gueye - Di Maria (Danilo, 78), Verratti, Neymar - Mbappe

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Stones, Dias, Cancelo (Zinchenko, 61)- Rodri, Gündogan, De Bruyne - Mahrez, Bernardo Silva, Foden

Izvor: tportal.hr/Foto: Dave Winter/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Izvorni autor: Ivan Žurić/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.