Mutni poslovi u remontu helikoptera? Spominje se šteta od 10 milijuna eura, ali i Rusi

22.01.2024. 19:41:00

Više od dvije godine traju izvidi USKOK-a po kaznenoj prijavi podnesenoj protiv četiri osobe zbog remonta bojnih helikoptera Mi 171 Sh. Podsjetimo, prijavu su krajem 2021. godine podnijeli članovi stručnog tima Zrakoplovno-tehničkog centra i to protiv bivših šefova Uprave ZTC-a u Velikoj Gorici Ivice Grebenara i Pavla Krpana, brigadira Ivice Devčića, nekadašnjeg načelnika samostalnog sektora za postupke javne nabave MORH-a, te Mirka Ljevara, nekadašnjeg načelnika samostalne službe za vojni zračni promet, piše Jutarnji list.

Grebenar je u međuvremenu napustio ZTC te je danas na mjestu ravnatelja Uprave za materijalne resurse u MORH-u, dok je u istom ministarstvu još uvijek zaposlen brigadir Devčić. U kaznenoj prijavi detaljno se iznose mnogobrojne nepravilnosti tijekom ugovaranja remonta helikoptera s ruskom kompanijom Vertoljeti Rusija te se izrijekom tvrdi da je počinjena šteta u vrijednosti oko deset milijuna eura. Što na to kaže MORH?

Oni kratko odgovaraju da su  “Ministarstvo obrane i Glavni stožer Oružanih snaga upoznati s predmetom u obliku koji ne kompromitira eventualne dokaze te daljnje provođenje kriminalističkog istraživanja” te time potvrđuju da im je poznato da su prijavom obuhvaćeni i njihovi djelatnici i o čemu je riječ.

Istraga traje od 2018. godine

Izvidi u predmetu traju još od 2018. godine kada su vojna i krim policija, po zahtjevu  Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici, pokrenule izvide vezano za remont. Do danas nije poznato jesu li otkrivene ikakve nepravilnosti.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.