Načelnik kriminalističke policije otkrio: U stanu jedne od žrtava trostrukog ubojice pronađena droga

12.01.2020. 21:04:00

Načelnik Splitske krim policije Ante Matković za Dnevnik Nove TV otkrio je da je u stanu jedne od žrtava trostrukog splitskog ubojice pronađeno 135 grama kokaina. Matković kaže i da je razina sigurnosti u Splitu na zadovoljavajućoj razini.

Policija je otkrila detalje trostrukog ubojstva u Splitu koje je šokiralo Hrvatsku. Uz osumnjičenog Filipa Zavadlava, uhićeno je još troje ljudi, a ubojica je otprije poznat policiji. Njegova obitelj je pod prismotrom Centra za socijalnu skrb, a on je bio prijavljen i za nasilje u obitelji.

Nije samo ubojica bio poznat policiji, već i njegove žrtve. Zato se postavlja pitanje kako je moguće da takva ekipa slobodno šeta ulicama. Načelnik Sektora kriminalističke policije u Splitu Ante Matković kaže da odgovor na to pitanje treba tražiti kod nadležnih institucija.

''Ono što mogu reći je da smo u prethodnom razdoblju sve osobe procesuirali zbog počinjenja više kaznenih djela i prekršaja, a u kojoj su fazi postupci, to ćete morati pitati nadležna tijela – državno odvjetništvo i sud''.

U stanu žrtve pronađen kokain

Matković je za Dnevnik Nove TV otkrio i da je u danas oko 18 sati osumnjičenik priveden pritvorskom nadzorniku zbog počinjenja tri teška kaznena djela ubojstva i kaznenog djela dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. Danas je u popodnevnim satima policija pronašla i oružje koje je ubojica koristio u krvavom pohodu. Načelnik krim policije otkrio je da u stanu jedne od žrtava pronađeno 135 grama kokaina.

Ovaj je događaj otvorio pitanje sigurnosti u gradu Splitu. Matković kaže da je stanje sigurnosti na području grada i županije, kada je riječ o organiziranom kriminalu, zadovoljavajuće.

Izvor: Dnevnik.hr/Foto: Dnevnik.hr/Video:privatni kanal/YouTube/Dnevnik.hr

Izvorni autor: Mario Jurič

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.