NEDOSTAJU MEDICINSKI DJELATNICI! Splitskom KBC-u potrebno više od 200 sestara, jedva im se javljaju i na natječaje

04.04.2021. 13:05:00

KBC Split nastavlja se boriti s manjkom zdravstvenih djelatnika, a čak i nakon što su raspisali natječaje, na njih im se nije javilo dovoljno kandidata. Nedostaje im naime ukupno 234 medicinske sestre, upozoravaju.

Trenutno je zaposleno njih čak 1590, no 20 posto je odsutno zbog trudničkih, rodiljskih ili drugih opravdanih razloga.

Glavna sestra u KBC-u Marija Grančić ponovila Hini kako su raspisali natječaj za zapošljavanje 70 medicinskih sestara i tehničara na određeno vrijeme, no javilo im se tek 14 kandidata. S druge strane, na natječaj na neodređeno kojim traže 30 djelatnika, javilo se 35 kandidata.

Ta brojka šokantna je, navodi Grančić koja se sjeća i kako se na te natječaje nekada znalo javiti i više od 200 osoba. Upozorava, kako tvrdi, i činjenica da će u sljedećih tri – četiri godine u starosnu ili prijevremenu mirovinu otići više od 130 medicinskih sestara i tehničara.

Najavila je i kako ih očekuje i natječaj za još 21 njegovateljicu, a trenutno su primili njih 29 na neodređeno radno vrijeme.

Osvrnula se potom i na situaciju s koronavirusom pa istaknula kako ista predugo traje. “Taman kad nam se čini da je kraj, ona dođe opet i opet… Ali nitko u bolnici nije ugrožen, osim što su medicinske sestre umorne i iscrpljene”, zaključuje.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: mv/foto: Patrik Macek/Pixsell/ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.