Nenad Bjelica otkrio novo zdravstveno stanje u Osijeku pa poručio: ‘Odgoda sada ne dolazi u obzir!‘

03.11.2021. 15:35:00

Osijek bi u subotu u 15 sati u Gradskom vrtu trebao ugostiti Istru 1961 jer mu se vraća dio igrača

Prvi trening nakon neplaniranog dvodnevnog prestanka aktivnosti u Gradskom vrtu počeo je masovnim testiranjem na COVID 19. Nakon što je koronavirus prošlog tjedna iz stroja izbacio petoricu nogometaša Osijeka, u strahu od širenja zaraze svlačionicom ništa se ne prepušta slučaju.

Dobra vijest je kako tijekom produženog vikenda nitko od igrača klupskoj liječničkoj službi nije prijavio simptome, što naravno i ne znači kako zbog vremena inkubacije virusa u danima koji slijede više ne bi moglo biti novih pozitivnih među Bijelo-plavima.

"Tek ćemo vidjeti kakvo je stanje. I prošlog tjedna dvojica nisu imali simptome, pa su svejedno bili pozitivni na testiranju. Moramo sačekati do poslijepodne da bismo nešto konkretnije znali", puše i na hladno Nenad Bjelica prije okupljanja svoje momčadi.

Jednog je ‘dohvatilo’

Dobra vijest je kako većina od petorice zaraženih u momčadi nije imala teže oblike bolesti.

"Svi su uglavnom dobro podnijeli, osim jednog igrača kojeg je baš dobro ‘dohvatilo‘", otkriva trener nogometaša Bijelo-plavih.

Osijek je suočen s epidemijom u svlačionici i nedostatkom vratara koji su ili zaraženi ili ozlijeđeni bio prisiljen odgoditi utakmicu protiv Rijeke prošlog vikenda, no o odgodi dvoboja s Istrom u idućem kolu zasad se u Gradskom vrtu ne razmišlja. Jedan od zaraženih vratara, inače prvi od petorice nogometaša Osijeka kojima je potvrđen koronavirus, trebao bi sredinom tjedna izaći iz izolacije i priključiti se treninzima. To je treneru Bijelo-plavih dovoljno. Ako se pita Nenada Bjelicu, utakmica protiv Istre u subotu se igra čak i ako u međuvremenu bude novozaraženih u momčadi.

"Apsolutno! Jedan vratar bi iz izolacije trebao izaći u srijedu, a drugi najvjerojatnije u petak ili subotu. Imat ćemo barem jednog golmana za utakmicu, a onda odgoda za mene više ne dolazi u obzir. Bez obzira bude li i novih slučajeva zaraze", poručuje Bjelica.

A Istra neće biti bezazlen izazov. ‘Opekli‘ su se već Bijelo-plavi ove sezone protiv idućeg protivnika, doživjeli 2:0 poraz na Aldu Drosini, a posljednji rezultati momčadi iz Pule sugeriraju kako Osijek ne očekuje nimalo lagan posao. Nije propustio Bjelica pogledati posljednju utakmicu idućeg protivnika.

"Vidio sam vrlo poletnu, energičnu i kvalitetnu momčad. Mlada su ekipa koja igra lijep nogomet, a protiv Lokomotive, koja je također jako kvalitetna ekipa, stvorili su puno šansi bez obzira na to što su oba svoja pogotka dali iz kaznenih udaraca. Njihova zadnja utakmica, ali i niz kojeg imaju, govori kako su se apsolutno stabilizirali i da zaslužuju maksimalan respekt", kaže trener Bijelo-plavih.

To je bio i cilj

Nema samo Istra dobar niz, a osvojili su u posljednje tri utakmice bodove protiv GoriceDinama Lokomotive, nego i Dion Drena Beljo. Mladi napadač Osijeka koji je do kraja sezone poslan na posudbu u Pulu bit će najveća prijetnja po Bijelo-plave.

Gol Lokomotivi bio mu je peti ove sezone, zabio je već golova koliko i čitave prošle sezone u drugoligaškoj konkurenciji igrajući za B momčad Osijeka. Štoviše, od posljednjih 12 pogodaka svoje privremene momčadi Beljo je sudjelovao golom i asistencijom u njih čak sedam!

Niti jedan napadač u Gradskom vrtu u ovom trenutku nema takve brojke. Naime, Ramon Mierez i Mirlind Daku zasad su na dva prvenstvena pogotka, a Mihret Topčagić jednom je ove sezone tresao protivničku mrežu.

Inače, po dva puta su se još u strijelce upisivali ŽaperNejašmić Bohar. Ispada da je najefikasniji nogometaš Bijelo-plavih ove sezone onaj koji je na posudbi.

"To je bio i cilj njegove posudbe, da dobije minute i pokaže se u takvom ritmu utakmica u kojem će svakog vikenda odigrati 90 minuta i u svakoj od tih utakmica imati pritisak. On je to iskoristio na najbolji mogući način i sada samo treba nastaviti tako. Mi se svi radujemo njegovim golovima", poručio je Bjelica.

POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA ISTRU

Na blagajnama ispod istočne tribine Gradskog vrta u srijedu je počela prodaja ulaznica za utakmicu protiv Istre što potvrđuje kako o novoj odgodi, barem zasad, nema govora. Inače, nastavljena je suradnja kluba iz Wilsonove ulice i Ustanove za zdravstvenu skrb dr. Špiranović u kojoj će se organizirati brzo antigensko testiranje nužno za EU digitalnu COVID potvrdu koja je prema pandemijskim protokolima preduvjet za ulazak na tribine. I to po povlaštenoj cijeni od 80 kuna što je praksa od početka sezone. Svi navijači Osijeka s ulaznicom za utakmicu ili godišnjom kartom moći će se testirati u ulici Stjepana Radića 54 u petak od 8 do 15 sati, te u subotu u vremenu od 8 do 12 sati. (gđ)

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Gradimir Đukarić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.