Nijemci definitivno prekrižili Bornu Sosu, a sada nam je i hrvatski izbornik Dalić otkrio što misli o cijelom slučaju: 'Mlad je, ne zamjeram mu...'

11.05.2021. 19:07:00

Iako je još u ponedjeljak bila najavljena mogućnost da želja Borne Sose o igranju za njemačku nogometnu reprezentaciju ostane neispunjena, u utorak je direktor nacionalne momčadi, Oliver Bierhoff, potvrdio da su Nijemci 'dignuli ruke' od cijelog slučaja, jer postoje akti u Fifinom pravilniku koji ne dopuštaju ovaj 'transfer'

Kakvu si je Borna Sosa napravio štetu tek ćemo vidjeti, no odlukom da promijeni dres reprezentacije, odnosno da umjesto za Hrvatsku igra za Njemačku, navukao je bijes dijela hrvatskih navijača.

Pričao je o svom nezadovoljstvu statusom u Dalićevoj reprezentaciji, kako bi opravdao interes Njemačke, ali koji je odjednom splasnuo, jer u Njemačkom nogometnom savezu (DFB-u) očito su shvatili da procedura za dobivanje prava nastupa u dresu druge reprezentacije nije baš tako jednostavna.

Prvi je s informacijom o mogućim komplikacijama pisao njemački Kicker, a potom je isti dnevnik objavio i izjavu direktora nacionalne momčadi, Olivera Bierhoffa, koji je potvrdio da Nijemci dižu ruke od hrvatskog igrača.

'Borna Sosa nije samo zanimljiv igrač s velikim potencijalom zbog svog učinka u tekućoj sezoni. Mogli smo ga zamisliti u nacionalnoj momčadi nakon završetka postupka naturalizacije. Zbog toga smo proteklih dana pažljivo i ozbiljno ispitali mogućnost igranja za Njemačku. Ali rezultat nažalost, nije pozitivan'.

Na ovu temu, nakon jasnog stava Nijemaca, za komentar smo zamolili i izbornika Zlatka Dalića, koji je u nekoliko navrata potvrdio kako je Borna Sosa bio na njegovom radaru i kako bi se vrlo lako mogao naći i na reprezentativnom popisu.

No, sâm Sosa je prija par dana rekao da za Hrvatsku ne želi igrati.

'Mladi ljudi griješe, griješim i ja, ali kada pogriješim to i priznam. No, očito je Sosa bio izmanipuliran i žao mi je zbog toga. Posebice zato što su to neki iskoristili za napad na mene i čelnike HNS-a. Iako smo mi cijelo vrijeme tvrdili da smo napravili sve kako bi Sosa ostao uz Hrvatsku', rekao je za tportal Zlatko Dalić.

Što to konkretno znači, može li se Sosa nadati pozivu?

'Na potezu je Sosa, koji je rekao da ne želi igrati za Hrvatsku. Ja mu ne zamjeram ništa, mogu i prijeći preko toga, no sada je sve na njemu. Mora igrati dobro, ali on je taj koji mora povući potez. A dalje će(mo) odluku donositi Savez i izbornik', zaključio je ovu temu izbornik Dalić.

Izvor: tportal.hr/Foto: ontaža: IBL / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA /

Izvorni autor: Silvijo Škrlec

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.