Održan Opći sabor Domovinskog pokreta, Radić izabran za zamjenika predsjednika

07.02.2021. 13:07:00

Jučer je u hotelu International održan prvi Opći sabor Domovinskog pokreta na kojem su, između ostaloga, birani zamjenik predsjednika stranke, članovi Predsjedništva i Domovinskog odbora. Za zamjenika predsjednika je izabran politički tajnik Mario Radić. Za glavnog tajnika imenovan je bivši organizacijski tajnik Darijo Žepina.

Za pomoćnika političkog tajnika kao međunarodni tajnik imenovan je Stephen Nikola Bartulica, a za pomoćnicu glavnog tajnika je kao tajnica za mlade imenovana Maja Dragašević, studentica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Na Općem saboru izglasano je novo predsjedništvo Domovinskog pokreta koje broji 18 članova, a proširen je i Domovinski odbor koji sada broji 43 člana. Osnovana je i Zaklada Domovina na čelu sa Stephenom Nikolom Bartulicom, upraviteljica je Zorica Gregurić, a cilj Zaklade Domovina je humanitarno djelovanje, stipendiranje mladih te razne edukacije i mentorstvo. Izmjene Statuta su prije svega proceduralno-tehničke prirode u cilju još veće demokratizacije stranke.

Predsjednik Domovinskog pokreta na konferenciji za medije poručio je kako je Domovinski pokret nepunih godinu dana od osnivanja stranke, 29. veljače 2020. godine, u teškim epidemiološkim uvjetima ostvario treći po redu rezultat te postao parlamentarna stranka.

Iz imena stranke izbačeno je ime Miroslava Škore

"Ni godinu dana nakon dopuštenja za rad, napravili smo opći Sabor. Jedna od najzanimljivijih vijesti će biti da Domovinski pokret Miroslava Škore postaje Domovinski pokret kao što smo i obećali, taj sufiks mog imena i prezimena smo izbacili iz imena stranke jer smatramo da smo se u ovom vremenu dovoljno identificirali i predstavili javnosti i da javnost jako dobro zna tko smo, ne samo mi, nego i naši saborski zastupnici te koje vrijednosti zastupamo", istaknuo je Škoro.

Dodao je kako je danas na prvom Općem saboru stranka organizacijski ustrojena, s ciljem priprema za lokalne izbore.

"Nismo mogli prije ustrojiti stranku jer naš statut traži da članovi Domovinskog odbora budu i predsjednici podružnica. Sada kada imamo svih 21 podružnicu, u svim županijama i gradu Zagrebu ti predsjednici su automatizmom, sukladno statutu, članovi Domovinskog odbora", izjavio je Škoro.

Pohvalio se kako su u proteklih nekoliko mjeseci, upornim radom i zalaganjem novoizabranog glavnoga tajnika ustrojili preko 200 temeljnih ogranaka i organizacijskih ustrojbenih jedinica u cijeloj Hrvatskoj.

Škoro je zaključio kako je Domovinski pokret spreman za lokalne izbore 2021. godine u svibnju te se zahvalio na novinarima na korektnom odnosu koji su izgradili u proteklih godinu dana.

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:dragovoljac

Izvorni autor: Dragovoljac.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.