Osijek trijumfalno prošao Šibenik i zasjeo na prvo mjesto HT prve lige, a o golčini Fiolića još dugo će se pričati

26.09.2021. 07:52:00

Pobjedom u Šibeniku Bijelo-plavi su preuzeli vrh, ali s dvije utakmice viška u odnosu na pratnju.

ŠIBENIK - OSIJEK 0:2 (Fiolić 18', Žaper 82')

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja 740. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Marić, Mihalj. Četvrti sudac: Pečarić. VAR: Jović, AVAR: Krmar. Delegat: Podrug.

ŠIBENIK: Rogić – A.Jakoliš, Perić, Batarelo (od 85. Attys), Mina (od 88.Kvesić-) – Rak, Čurić – Sahiti (od 60. Torres), Marin, M.Jakoliš – Delić (od 60. Bačelić-Grgić). TRENER: Mario Rosas.

OSIJEK; Ivušić – Bartolec, Škorić, Lončar, Bočkaj – Nejašmić, Kleinheisler (od 71. Ndockyt) – Jugović (od 80. Žaper), Fiolić (od 46. Gržan), Hiroš (od 71. Pilj) – Topčagić (od 55. Daku ). TRENER: Nenad Bjelica.

ŽUTI KARTONI: Topčagić (29 – preoštar start), Bartolec (59 – preoštar start), Nejašmić (86 – preoštar start)

I peti put u zadnjih godinu dana Osijek je slavio protiv Šibenika, prekinuvši pobjednički niz Narančastih na Šubićevcu od 3 slavlja. Pritom i peti puta Šibenčani nisu uspjeli zabiti gol Bjeličinom sastavu. Prvoligaš s Drave nije pritom pokazao nadmoćnu igru, ali je rutinski znao doći do 3 boda, i ipak zasluženo odnio bodove sa Šubićevca.

Bjelica je prilično iznenadio neuvrštenjem Miereza u početnu postavu, Argentinac je završio na klupi, Bohara Jurčevića nije bilo niti u zapisniku. Šibenik pak u standardnom sastavu. Na solidno ispunjenim tribinama Šubićevca tribinama je trajalo malo verbalno „mačevanje“ Kohorte i Funcuta. Do 16. minute bilo je to taktičko nadmudrivanje dvojice trenera, bez preuzimanja većeg rizika. Ipak, Narančasti su pokazali da žele doći do prednosti, te su u dvije minute stvorili 3 kornera. U prva dva kreirali su tek gužvu, i natjerali Ivušića na intervenciju, pucao je Niko Rak ali lopta je na putu do osječkog gola pogodila gostujućeg braniča u glavu. Taj posljednji korner donio im je i najveću priliku, Marin je pucao s oko 12 metara ali ravno u Ivušića.

Na drugoj strani prvi udarac Osječana završio je u mreži Rogića. I, to na kakav način, majstorski, neobranjivo Fiolić je otkinuo paučinu iz Rogićevih rašlji. Kao da su se Bijelo-plavi pretplatili na eurogolove na Šubićevcu, u prošloj sezoni Kleinhesler je zabio prekrasan gol, ali ovaj Fiolićev je ipak ljepši.

Šibenik je nakon gol pritisnuo, još agresivnije na sredini, terena, na ivici prekršaja oduzeli su dosta lopti gostima, i pravili pritisak na osječki zadnji red. U 23. minuti Marin Jakoliš je naciljao glavu Delića, uslijedio je šut preko gola ali ionako je bilo zaleđe. U 27. je Fiolić podvalio za Topčagića ali ispred visokog napadača utrčao je vratar Rogić i spriječio opasnost. Na suprotnoj strani Marin Jakoliš aktivira svoj ubojiti dribling udesno, puca snažno ali neprecizno.

U 31. minuti sporna situacija, Topčagić je s leđa srušio Marina, svi šibenski igrači su skočili tražeći žuti karton, što bi visokom centarforu bio drugi jer je samo 2 minute ranije požutio nakon neopreznog starta na Rogiću. Ali, sudac Čuljak očito nije imao hrabrosti pokazati isključujući karton gostujućem igraču nakon samo pola sata. Zato je kasnije u nekoliko navrata tolerirao oštrije šibenske startove na Topčagiću kao vjerojatnu kompenzaciju…

Nastavio je Šibenik pritiskati i u drugom dijelu, Osijek po 3-4 minute nije mogao doći do lopte, stješnjen u svom prostoru. Ali, teško je i domaćin dolazio do čistih šansi. Iz jedne polukontre mogao je Hiroš povećati prednost, ali njegov udarac s oko 12-13 metara je bio lagan plijen za Rogića. Bilo je opasno pred golom domaćih i u 68., kada je nakon prodora Hiroša po desnoj strani Gržan na povratnoj lopti loše pucao. Zabili su gosti u 82. (Žaper) ali gol je poništen zbog zaleđa. No, nakon VAR pregleda ipak je priznat gol i Osijek je riješio dvoboj na Šubićevcu.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Davor Trutin/Sportske novosti/Foto: Nikša Stipaničev

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.