PAS U MAKSIMIRU IZGRIZAO TROGODIŠNJAKINJU: “Udarali smo ga nogama, majka mu je pokušavala otvoriti čeljust”

27.06.2022. 10:54:00

Dvadesetak građana bili su očevici napada belgijskog ovčara na trogodišnju djevojčicu, u subotu, oko 11 sati, na parkiralištu zapadno od ulaza u Park Maksimir, a te stravične scene prepričao nam je i Saša P., koji je bio jedan od onih koji su udarcima nogom pokušali primorati psa da djevojčici ne nanese teže ozljede, piše Jutarnji list

– Upravo sam bio parkirao automobil i izišao sa suprugom i djetetom, kad su nedaleko od nas parkirao automobil. Izišli su muškarac i žena s djevojčicom, koje je moja supruga prepoznala kao naše bivše susjede s Kajzerice. Odjednom se začula vriska: Pusti! Puštaj! Ne sjećam se točno svih detalja.

U prvi trenutak pomislio sam da je neki automobil prikliještio dijete između parkiranih automobila. Kad sam prišao bliže, vidio sam da majka drži djevojčicu na tlu, kako otac pokušava psu rastvoriti čeljust i spriječiti da ju opet ne ugrize. Ja sam psa udario snažno nekoliko puta nogom u rebra. Trajalo je to možda minutu-dvije dok ga nismo odvojili od djevojčice. Tu je došla i jedna liječnica, koja je pogledala djevojčicu. Curila joj je krv na trbuhu. Roditelji su je posjeli u automobil i odjurili prema obližnjem KBC-u Zagreb na Rebro. Tu je ubrzo došao i prijatelj roditelja djevojčice i dao mi njihov broj. Javio mi se jutros otac djevojčice i rekao da je otpuštena iz bolnice te kako ozljede, srećom, nisu teške – rekao nam je očevidac stravičnog napada psa na djevojčicu u parku Maksimir..

Kaže kako je pas koji je napao djevojčicu bio vezan na povocu, ali da je on bio dovoljno dugačak da je pas mogao dohvatiti i napasti dijete. U šoku je, kaže, bio i vlasnik psa, koji je vikao na psa, tukao ga je, ali, nažalost, sve je to bilo prekasno, jer se on oteo kontroli i napao dijete.

Zašto, ne može pretpostaviti, iako smatra da je riječ o psu koji je bio treniran, ali što je bio povod napadu, ni on, koji također ima psa, kao i roditelji djevojčice, ali u subotu nisu bili s njima u maksimirskom parku, ni on sam ne može objasniti.

PU zagrebačka danas prije podneva još nije imala informaciju o navedenom događaju jer vjerojatno još nisu zaprimili bolničku prijavu. Sugovornik Jutarnjeg pita se kako je moguće da barem u dane vikenda, kad u maksimirski park dolazi dosta roditelja s djecom, ali i vlasnika pasa, tamo nema niti komunalnog redara niti policije. Kaže kako je jedna građanka primijetila da je prošla policijska ophodnja vozilom u navedeno vrijeme, ali se nije zaustavljala.

– Nakon ovog šokantnog događaja supruga, ja i dvogodišnje dijete prošetali smo parkom i 70 posto pasa nije bilo na uzici. Nigdje nije bilo policije i komunalnih redara, iako je to park gdje bi trebali biti stalno prisutni. Isto je i na Jarunu. I sâm sam vlasnik dva psa, koji su uvijek na povodcu kad ih šećem. Prava je pošast nevezanih staforda i sličnih pasmina. Kad upozorite vlasnika nevezanog psa neke opasne pasmine, riskirate sukob i salvu uvreda. Koliko još djece treba nastradati poput ove djevojčice jučer – pita se Saša P.

Roditelji djevojčice nisu bili raspoloženi za razgovor. Najvjerojatnije će se policija pozabaviti cijelim slučajem kad od KBC-a Zagreb zaprimi bolničku prijavu i kvalifikaciju ozljeda koje joj je nanio belgijski ovčar, koji je doduše bio na povocu, ali je napao dijete.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Ilustracija/belgijski ovčar

Izvorni autor: Jutarnji list/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.