PENAVA OTKRIO DA OD POPISA STANOVNIŠTVA OČEKUJE DEBAKL I KATASTROFU: ‘Očekujem da će Hrvatska pasti ispod četiri milijuna stanovnika’

01.11.2021. 15:20:00

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava posljednjih dana je obišao teren kako bi se upoznao s ljudima i vidio s čime stranka raspolaže na terenu.

Kaže da je DP suverenistička stranka, ali nije pozicionirana na desnici niti to želi biti.

“Uvođenje eura nam je na listi prioriteta između trećeg i šestog mjesta. Radije bismo se bavili povećanjem cijena”, rekao je Penava te dodaje da nikad nije svjedočio da je DP protiv uvođenja eura.

“DP je želio olakšati građanima proces referenduma po svim mogućim pitanjima. Što se uvođenja eura tiče volio bih da imamo meritoran stav gospodarstvenika i fiskalnih politika ali nije tako, i očekivati od mene i DP-a konkretan stav na današnjim postavkama bi bilo krivo. Ne pada mi na pamet na neformalni, amaterski način razgovarati o tako važnoj temi. U utorak sam potpisao za referendum. Svatko po svojoj savjesti odlučuje”, rekao je Penava za N1.

Od popisa stanovništva očekuje debakl i katastrofu. “Očekujem da će Hrvatska pasti ispod četiri milijuna stanovnika. Bit će odraz politika koje su vođene nakon ’95., kada smo izašli iz rata”, kazao je Penava.

Komentirao je i sukob predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića.

“Puno češće je predsjednik države tu u pravu. Politika po načelu ako si u HDZ-u onda si Hrvat, ako si u SDSS-u onda si Srbin, a svi vi drugi niste nitko i ništa. Takva politika nas vodi u propast“.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.