Penava: Prosvjed je upitan, s Plenkovićem nisam ozbiljno razgovarao

23.09.2019. 19:00:00

Iako je premijer Andrej Plenković rekao poslije razgovora s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom kako misli da prosvjeda u Vukovaru, kojim se ukazuje ne nerad državnih institucija kada su u pitanju istrage ratnih zločina, neće biti održavanje neodržavanje prosvjeda i dalje nije sigurno. Penava je u današnjoj izjavi novinarima rekao kako je održavanje prosvjeda u listopadu upitno.

– Nisam rekao ni da ni ne ali je upitno. Međutim, prosvjed nije jedini put kako se može doći do rezultata, rekao je Penava.

Vukovarski gradonačelnik ipak nije poslije novinarima želio reći koji su to drugi putevi. Nije želio komentirati niti izjave iz HVIDRA-e koji smatraju kako SDSS-u, poslije izjava Milorada Pupovca, nije mjesto u koaliciji koja vodi državu.

Premijer Andrej Plenković u petak je rekao da je razgovarao s Penavom i da je shvatio da prosvjeda neće biti. Penava je tad rekao da je s premijerom razgovarao neozbiljno.

“Razgovarali smo neozbiljno. Ništa posebno nismo razgovarali. Da se išta bitno dogodilo rekao bih vam, ovako stvaramo famu da se nešto famozno događa, da je nešto nesvakidašnje, znači posve normalna situacija u zadnjih pola sata, 20 ljudi na okupu, znači to vam je cijela priča, sad ako bi htjeli da nesto tu čaram, baram, da je bilo nekih eureka nije, mozda ću vas razočarati, ali ništa od toga”, istaknuo je Penava nakon otvaranja Vinkovačkih jeseni.

Izvor: Priznajem.hr/Foto:ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.