Penava ruši Plenkovića? “Ne možemo više šutjeti”!

15.01.2020. 13:35:00

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava krenuo je u otvorenu borbu protiv predsjednika stranke Andreja Plenkovića. Hrvatski tjednik donosi veliki intervju s njim sa znakovitom naslovnicom:”Plenković vodi HDZ u pogrešnom smjeru, zato sam sada još motiviraniji za unutarstranačke izbore”.

Penava je već dugo u zategnutim odnosima s Plenkovićem, ali za razliku od nekih drugih utjecajnih HDZ-ovaca nije imao većih problema s vrhom stranke zbog specifičnog položaja Vukovara. Više puta je naglašavao da ne vjeruje institucijama i da će promijeniti stvar u Vukovaru bez obzira na to hoće li imati podršku Andreja Plenkovića.

“U demokraciji, moć, kao i vlast, dolazi od naroda. Većina hrvatskog naroda je s Vukovarom i tu kompromisa nema. Iskoristit ćemo sve što nam je na raspolaganju da to okrenemo, bez lažnih teza o neovisnosti institucija i njihovoj nedodirljivosti. Jedino su žrtve nedodirljive, a svi mi drugi smo sluge ljudi, pa i tih žrtava u koje se kunemo, koje su nam svetinja. To je ono po čemu se ravnamo, nikakvi državni odvjetnici, zakoni, ustavi… Sve je podložno promjenama osim ljudi zbog kojih smo danas, sutra i sve ove dane ovdje, rekao je svojedobno Penava Na novinarsku opasku da to zvuči kao da gradonačelnik Vukovara ne vjeruje institucijama, Penava je potvrdio da ne vjeruje institucijama.

“Mislim da je to jasno. Ne bi bilo prosvjeda da im vjerujem. Nije bilo dovoljno sluha, nije nas se čulo. Imao ili ne potporu premijera Andreja Plenkovića, nije važno. Postoje važniji ciljevi od toga.”, rekao je Penava koji je blizak s Milijanom Brkićem, ali o njemu se vrlo pohvalno izjašnjavao i Davor Ivo Stier.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.