Penava za medijske napade optužio obavještajne službe i središnjicu HDZ-a

04.03.2021. 19:01:00

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocijenio je u četvrtak da iza, u posljednje vrijeme čestih, medijskih natpisa u kojima ga se prikazuje u negativnom svijetlu stoje sigurnosne službe i središnjica HDZ-a te da on “predstavlja crvenu maramu” Andreju Plenkoviću.

Na konferenciji za novinare ispred obiteljske kuće u Vukovaru, na pitanje novinara misli li da je postao meta vrha HDZ-a zato što je napustio tu stranke, Penava je odgovorio je kako je činjenica da on “predstavlja crvenu maramu” Andreju Plenkoviću.

“Iza ovoga stoji središnjica (HDZ-a) i to nemojte nimalo dvojiti”, poručio je, ističući kako je na djelu akcija “pronađite mu nešto”.

Penava je rekao da nikad u životu nije imao potvrđenu kaznenu prijavu, niti bio na sudu, te je zato u središte napada pojedinih medija stavljena njegova obitelj.

“Takli su mi obitelj, ušli praktički u kuću te je i red da tiskovnu održim ispred obiteljske kuće u kojoj boravim i živim od 2007. godine”, rekao je. Dodao je da su ti isti mediji koji ga sada napadaju, da su htjeli, mogli doći do podatka da je zahtjev za stan u vukovarskom Borovu naselju podnio još 2000. godine kao nositelj stanarskog prava u stanu koji su njegovi roditelji dobili kao djelatnici Borova još 1976. godine.

“Ono što želim reći je da sam obnavljao zahtjev za dodjelu stana da bih i sam 2003. podnio zahtjev za stambeno zbrinjavanje, a stan sam konačno dobio krajem 2011. godine, dakle nakon 11 godina čekanja prava na stan”, rekao je, ističući da je stan, s obzirom na to da se u međuvremenu preselio u kuću, vratio državi.

Novinarima je pokazao i fotokopirane članke koji su, kako je rekao, uglavnom od jednog novinara (Drago Hedl), a izašli su u posljednje vrijeme i svi su odreda “kontra” njega. Ocijenio je da oni “predstavljaju medijski linč prema njemu”.

Novinare je optužio i da su u službi kapitala, a kapital imaju oni koji imaju “brojače novca, kumove i oni što u gepecima voze milijune”.

Posjetio je kako je njegov sin student ove godine dobio stipendiju Grada Vukovara, poput svih ostalih redovitih studenata s gradskog područja, ali je pod njegovim pritiskom povukao zahtjev za stipendiju.

“Nikako mu to nije bilo pravo, ali je na moju intervenciju povukao zahtjev jer mislim da je to u redu”, dodao je Penava.

Za novinske natpise u kojima se tvrdi kako su Penavini roditelji dobili državni stan u vrijeme kad su već imali nekretninu na Visu rekao je da je tada bio mlad i da ne zna sve detalje, ali zna da su roditelji imali pravo na taj stan.

“Je li to kako treba ili nije, neću vam tvrditi, ali pričati priču da nisu imali pravo na stan je laž i obmana”, poručio je.

U vezi s pisanjem nekih medija, koji ga prozivaju zbog pašnjaka na Braču, rekao je da s tim nema ništa.

“S tim su me povezali zato što je vlasnik te nekretnine bila osoba istog imena i prezimena. Dinamika češljanja je jasna. Recite mi koja je mogućnost da bilo koji građanin naiđe na parcelu na Braču koju je 2009. prodao netko tko se zove i preziva kao ja, a na papiru se sve do 2012. godine, jer je trebalo tri godine da se promijeni vlasnik, vodi gospođa Stipanić. Kako je moguće doći do te informacije? Nemoguće. Znači, netko ju je namjerno dostavio”, ustvrdio je Penava.

Osoba istog imena i prezimena je Penavin stric.

Građanima Vukovara zahvalio je na potpori i vjeri, ističući kako se u malim gradovima, kao što je Vukovar, vrlo dobro zna tko je tko i tko što radi. Istaknuo je kako je njegova zadaća voditi Vukovar na najbolji način, ali mu je, kako je dodao, to sve teže jer se mnoge stvari kreiraju u Zagrebu od politika kojima je jedino važan ostanak na vlasti i pozicijama moći.

Izvor: Nacionalno.hr/PDN/Foto:nacionalno.hr

Izvorni autor: Nacionalno.hr

Autor: