PENAVA ŽESTOKO NAPAO PLENKOVIĆA: ‘Spreman je kalkulirati s hrvatskim životima, al’ mu to ovoga puta nije uspjelo!’

18.12.2022. 11:02:00

“Hvala dragome Bogu, današnji cirkus nije prošao! Plenković nije uspio ugroziti nacionalne interese i sluganski provesti još jedan nalog Bruxellesa, zbog kojeg bi Hrvatski narod platio visoku cijenu!”, poručio je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u Bujici, naglasivši kako je premijerov prijedlog o obuci ukrajinskih vojnika na hrvatskom tlu riskantan, nezreo i zlonamjeran.

“On je globalist i po nalogu Bruxellesa spreman je kalkulirati s hrvatskim životima, al’ mu to ovoga puta nije uspjelo!”, rekao je Penava.

Saborsko glasovanje u kojem su za dvotrećinsku većinu i prihvaćanje Vladina prijedloga nedostajala četiri glasa nazvao je pak “propalim pokušajem uvođenja Plenkovićevog apsolutizma.

Na premijerove optužbe da su protiv bili “provincijalci i politički patuljci”, čelnik DP-a je odgovorio: “I na Svjetskom prvenstvu u nogometu su nam govorili – što će jedna Hrvatska s tri i po’ milijuna igrati?! Al’ nas evo među prvih četiri najbolje reprezentacije! A ti k’o Plenković su bili spremni sve učiniti da tako “mali” ne dođemo do finala!”

“Odakle vam pravo spominjati Jean-Michel Nicoliera”

Vukovarski gradonačelnik je u Bujici spomenuo i Jean-Michel Nicoliera koji se za vrijeme Domovinskog rata borio na strani Hrvatske i koji je mučki ubijen na Ovčari, a čiji ostaci ni do dana današnjeg nisu pronađeni.

“Odakle vam pravo spominjati Jean-Michel Nicoliera”, zagrmio je gradonačelnik Grada heroja i poručio šefu vladajuće većine, Branku Bačiću, koji je bio član Saveza komunista Jugoslavije, još dok je francuski dragovoljac branio Vukovar:

“Oni će meni imputirati Jean-Michela u krivom kontekstu?! Pa, oni koaliraju s okupacijskim gradonačelnikom moga grada, Vojislavom Stanimirovićem, koji je bio tamo kad su Jean-Michela odveli na Ovčaru! Bilo bi me sramota biti u koaliciji s takvim ljudima”.

Penava je HDZ-ove zastupnike podsjetio da je “Francuska bila jedan od najvećih protivnika hrvatske nezavisnosti i da su nam uveli embargo na uvoz oružja”, a voditelj se nadovezao tvrdnjom kako Jean-Michel Nicolier nema nikakve veze s francuskom politikom koju vodi Macron i da bi ga takvi k’o Plenković sigurno devedesetih nazivali “desnim ekstremistom”.

“Pozivaju se na Jean-Michel Nicoliera, a stigmatiziraju i pokušavaju zabraniti pozdrav pod kojim je branio Vukovaru”, rečeno je u emisiji.




“Budite frajeri do kraja, proglasite rat Rusiji”

“Kada ste globalist i kada nemate ni Domovinu, ni vjeru, što vam je onda Hrvatska,” nastavio je govoriti o aktualnom šefu HDZ-a, pojašnjavajući zbog čega je toliko inzistirao na izglasavanju prijedloga o obuci ukrajinskih vojnika u RH: “Plenkoviću je svejedno u kojoj državi kači kaput na vješalicu!”

Nastavio je u istom tonu rekavši kako je lako kalkulirati s hrvatskim životima, kad vam Hrvatska nije jedini borbeni položaj koji imate i kad vam Hrvatski narod nije svetinja.

Na kritike vladajućih da su “DP-ovci za Ruse” rekao je kako nitko nije dao inicijativu da se u Hrvatskoj obučavaju ruski vojnici.




“Mi smo za obuku hrvatskih vojnika, a ne niti ruskih, niti ukrajinskih. Sram ih može biti!”

I onda je poručio Plenkoviću, Jandrokoviću i dugima:

“Jeste frajeri ili niste?! Pa, onda budite frajeri do kraja, što ne proglasite rat Rusiji?! Budite frajeri do kraja i razgolitite se! Međutim, vi niste frajeri! Skrivajte se iza tuđih skuta, al’ ne trgujte s onim što smo teškom mukom stvorili! Plenković je totalitarist koji je učio od Kardelja i Marxa, a danas drugima govori da su za Ruse. U najmanju je ruku autokrat, a njegov današnji neuspio pokušaj u Hrvatskom saboru nameće pitanje; što je sljedeće, državni udar”, zapitao se Penava na kraju emisije i ustvrdio da “Plenković nije legalist”.

 

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.