Policijska akcija u Zagrebu; uhićena banda za koju se sumnja da je postavljala bombe i dogovarala likvidacije

23.12.2021. 11:22:00

Osumnjičeni su navodno povezani s eksplozijom ispred stana na Laništu, u kojem je živjela obitelj Tomislava Sučića

U novoj akciji policije i USKOK-a jučer poslijepodne uhićeno je više ljudi u Zagrebu zbog sumnji za postavljanje eksplozivnih naprava, naručivanje ubojstva i trgovanje narkoticima.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako se neke od osumnjičenih tereti da su krajem svibnja postavili i aktivirali eksplozivnu napravu na zagrebačkom Laništu ispred stana u kojem je živjela obitelj Tomislava Sučića, jednog od uhićenih u velikoj policijskoj akciji Tebra.

Jučer uhićene osobe se navodno sumnjiči za postavljanje sličnih naprava ispred drugih stanova i ugostiteljskih objekata, kao i za naručivanje jednog ubojstva na području Buzina na proljeće ove godine. Osumnjičenike se navodno tereti da su dogovarali likvidacije osoba iz zagrebačkog krim miljea s kojima su bili u sukobu.

Sučićeva supruga lakše ozlijeđena u eksploziji na proljeće

U eksploziji ispred Sučićevog stana u Laništu ovog svibnja lakše je ozlijeđena njegova supruga, a dok njihova djeca i ostali stanari nisu ozlijeđeni došlo je do oštećenja u zgradi. Potpuno je uništen jedan od stanova te lift u zgradi, a barem desetak stanova su manje oštećeni, uglavnom ulazna vrata. Oštećena je i većina instalacija, a popucala su i stakla na poslovnici banke koja se nalazi u prizemlju te zgrade.

Sučić je u istražnom zatvoru završio u srpnju 2019. kada je operacija Tebra finalizirana. Prijetnje je Sučićeva supruga navodno prijavljivala, ali policija nije na njih reagirala.

Inače, Sučić je optužen s još 18 okrivljenika koje se povezuje sa švercom droge, paležom automobila, protupravnom naplatom. Sučić je, sumnja USKOK, predvodio ovu skupinu zajedno s Tomislavom Sabljom. Policija ih je raskrinkala prisluškujući ih i snimajući ih bubama postavljenima u vozilima. Kako piše Jutarnji, Sučić je prošlog mjeseca izašao iz pritvora te na slobodi čeka potvrđivanje optužnice.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Izvorni autor: Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.