POTVRĐENO IZ STOŽERA Korona virusom zaražen kirurg sisačke Opće bolnice

22.03.2020. 16:53:00

Iz Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije potvrđeno je kako je četvrta osoba kojoj je dijagnosticira zaraza korona virusom u Sisačko-moslavačkoj županiji kirurg sisačke Opće bolnice.

Zbog toga se na odjelu u kojem je liječnik radio provode protuepidemijske mjere, a istodobno se provjeravaju mogući kontakti liječnika s pacijentima i drugim osobama.

Svi djelatnici koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim upućeni su na samoizolaciju od 14 dana. Identificirani su i svi pacijenti koji su dolazili u kontakt s oboljelim liječnikom. S njima je, poručuju iz Stožera i Opće bolnice, obavljen razgovor i također su upućeni na dvotjednu samoizolaciju. 

Budući da je liječnik blaže kliničke slike i bez temperature, stanje u bolnici je i nadalje pod  kontrolom, te svi odjeli i službe normalno nastavljaju s radom.

Kako je priopćeno iz Stožera, odjel na kojem je radio liječnik privremeno je ispražnjen, trenutačno je u tijeku čišćenje i dezinfekcija prostora, a svi preseljeni pacijenti će tijekom nedjelje biti vraćeni na odjel. 

Izvor: bl/h/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor: