POZDRAV DOMOVINI ! POZDRAV SINOVIMA I KĆERIMA BLJESKA I OLUJE !

04.08.2024. 15:40:00

Čast mi je,ponos i dika biti dijelom vremena kad smo branili hrvatski rod i hrvatski dom od velikosrbijanske agresije.

Čast, mi je ponos i dika biti sa svima vama znanim i neznanim pripadnicima HOS-a, MUP-a ZNG-a, ONZ-a i Domobranskih postrojbi koji su se dragovoljno uključili u obranu Hrvatske.

U početku nas je bilo jedva 40 tisuća duša koji smo na priziv savjesti odlučili goloruki, nenaoružani, neopremljeni uzeti krunicu u ruke, pa sa kojekkakvim oružjem ili bez njega stati pred čelik, metak, i granatu.

Stali smo pred vojarne živu silu JNA,pred tenkove, transportere i druga bojna vozila na kojima je stajala crvena petokraka nasuprot i našeg hrvatskoga grba. Nismo imali ništa doli jedni druge, ljubav prema narodu i Bogu i ljutnju na ponašanje bivše Juge.

Prolazili su dani i godine, smjenjivale se dani i noći, zime ljeta i proljeća i tako pet dugih godina..

Mnogi su od nas odmah položili život tih prvih dana braneći rod i dom i svekoliki hrvatski puk bez obzira na nacije i vjere.

Obranili su i žrtovovali život i sve one dobre i za sve one koje dobrota ne krasi.

Dali su, ne čineći razliku svoje živote za ratne donatore, tako i za ratne profitere. Kako za nemoćne i vojno nesposobne tako i za dezertere...

I svi smo bili Za Dom Spremni, svo osim onih koji nisu htjeli s nama i ostali doma krijući se pod ćaćinim skutima i materinim suknjama, bježeći u Beč,Pariz, New York,London ili Peštu a sad bi htjeli biti poput nas, ukrasti nam sjećanja, slavu i pobjedničku feštu.

Zato ja ne pozdravljam njih, nego sa gnjušanjem od takvih okrećem glavu što na tuđojh žrtvi, tuđom ranama, krvi i kostima žele kupiti političku slavu.

No poanta života leži u tome što naša djeca pred narodom i Bogom mogu za razliku od njihove uvijek uspravno držati glavu. No kako bi to mogli oni moraju znati istinu. Tko su u Hrvatskoj heroji a tko lopovi i tati...

Toliko od mene za sve Vas HOS-ovce, MUP-ovce ,ZNG-e i nek nas Bog dragi kao i onomad čuva, kad i ova vremena minu pozdravljam Vas starohrvastkim pozdravom, gdje god bili.

A ponajprije sve Vas u Hrvatskom kraljevskom gradu Kninu...

BOGU VJERNI ZA DOMovinu SPREMNI !

 

U ime

Hrvatskog Vojničkog Reda

ČUVARI DOMOIVNE

Mario Maks Slaviček

emeritus miles

Izvorni autor: Mario Maks Slaviček/Foto:Screenshot/You Tube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.