Poznati parovi Lige prvaka sve do finala: Kovačićev Chelsea na Modrićev Real Madrid, Pep protiv Bayerna!

17.03.2023. 16:05:00

U petak u 12 sati je počeo ždrijeb Lige prvaka u Nyonu. Među osam najboljih momčadi su se našla čak tri talijanska kluba, Milan, Inter i Napoli, i samo dva engleska, Chelsea i Manchester City, te jedan španjolski i to Real Madrid. U ždrijebu su još Bayern i Benfica.

UEFA je uoči ždrijeba objavila anketu o budućem europskom prvaku i čak 66 posto navijača smatra da će Real Madrid opet otići do kraja. Drugi favorit je Bayern (15 posto), a treći Chelsea (8 posto).

Podsjetimo, u u četvrtfinalu Lige prvaka igrat će šestorica Hrvata, a to su Luke Modrića (Real Madrid)Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Josip Stanišić (Bayern), Ante Rebić (Milan) i Petar Musa (Benfica). Finalna utakmica igra se na Olimpijskom stadionu Atatürk u Istanbulu 10. lipnja.

Na ždrijeb je stigao i Hamit Altintop koji se u ime svih Turaka zahvalio na podršci te je istaknu kako će za finale biti sve biti spremno, kao što i je već sada.

Najmlađi pobjednički pogodak u finalima Lige prvaka postigao je Patrick Kluivert, a on će biti 'ispomoć' u ždrijebu.

"Kad bih morao izabrati jedan klub, onda je to Napoli", odgovorio je Kluivert na pitanje tko ga je najviše impresionirao ove sezone.

Parovi četvrtfinala Lige prvaka:

Real Madrid - Chelsea

Inter - Benfica

Manchester City - Bayern München

AC Milan - Napoli

* Prve utakmice igraju se 11. i 12. travnja, a uzvrati su 18. i 19. travnja

Polufinalni parovi:

AC Milan/Napoli - Inter/Benfica

Real Madrid/Chelsea - Manchester City/Bayern München

Finale Lige prvaka

Istanbul, 10. lipnja

Real Madrid/Chelsea - Manchester City/Bayern München - AC Milan/Napoli - Inter/Benfica

Izvor: PDN/Foto: Reuters

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.