Priopćenje Ministarstva hrvatskih branitelja o optužnici protiv pilota HRZ-a

19.05.2022. 18:38:00

Slijedom neslužbene informacije da je Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo optužnicu protiv četvorice umirovljenih časnika Hrvatske vojske zbog navodnog ratnog zločina nad srpskim civilima tijekom vojno-redarstvene operacije Oluja, objavljujemo priopćenje Ministarstva hrvatskih branitelja u nastavku:

Ponovno smo svjedoci pokušaja negiranja obrambenog i oslobodilačkog karaktera Domovinskog rata dizanjem optužnica protiv hrvatskih branitelja i upornim inzistiranjem Republike Srbije na univerzalnoj jurisdikciji, što je nedopustivo i neprihvatljivo.

Ističemo da legitimnosti i legalnost naših vojno-redarstvenih operacija Bljeska i Oluje nitko ne može i ne smije dovesti u pitanje jer smo upravo tim oslobodilačkim operacijama vratili naš teritorij u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

Stoga u potpunosti odbacujemo ovakve i slične pokušaje narušavanja pravednog karaktera Domovinskog rata i dostojanstva hrvatskih branitelja.

Umjesto neutemeljenih optužnica protiv hrvatskih branitelja, neka nam Republika Srbija napokon dostavi informacije gdje su naši nestali.

To za nas najvažnije i najbolnije otvoreno pitanje i nadalje ostaje prioritetno u našim međudržavnim odnosima, koji se ovakvim sumanutim potezima dodatno pogoršavaju i narušavaju.

Zaključno, puna potpora našim pilotima, braniteljima i čuvarima hrvatskog zračnog prostora, kao i svim hrvatskim braniteljima zahvaljujući kojima je Hrvatska neovisna i slobodna europska država.

Ministarstvo hrvatskih branitelja

Izvorni autor: PDN/MHB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.