Prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici: Ograničenje brzine i vožnja jednim trakom kod čvora Lučko

24.09.2024. 08:33:00

Na zagrebačkoj obilaznici (A3), na kraku 8 čvora Lučko u smjeru Bregane (zapad), dogodila se prometna nesreća. Trenutno se promet vodi jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine na 40 km/h. Vozači se mole za dodatni oprez.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te sklizavi, a mogući su i odroni. Savjetujemo vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, kao i da održavaju dovoljan sigurnosni razmak između vozila.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, noću i u slučaju smanjene vidljivosti obavezno je korištenje svjetala na vozilima. Na motornim vozilima, osim mopeda i motocikla bez bočne prikolice, moraju biti upaljena najmanje dva bijela ili žuta svjetla na prednjoj strani te crvena svjetla na stražnjoj strani.

Također, najavljeni su radovi na nadvožnjaku Buzin, zbog čega će od 24. rujna do 10. listopada promet na zagrebačkoj obilaznici biti vođen dvosmjerno, jednom stranom autoceste, uz dva sužena prometna traka u oba smjera i ograničenje brzine.

Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i oprez prilikom vožnje.

Izvor: HAK/PDN/Foto:snimka zaslona/HAK

Izvorni autor: PDN/HAK

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.