SABOR ODAJE POČAST ANAMARIJI, BOZANIĆ IZRAZIO SUĆUT: Minuta šutnje za nesretnu djevojčicu poginulu u urušavanju zgrade

25.03.2020. 11:16:00

Minutom šutnje za Anamariju Carević, 15-godišnjakinju stradalu u nedjeljnom potresu u Zagrebu, Hrvatski sabor u srijedu je nastavio rad u  staroj Ininoj zgradi u Šubićevoj ulici, jer je saborska zgrada u potresu pretrpjela znatna oštećenja i rečeno je da nije sigurna.

Anamarija je teško ozlijeđena u stanu u Đorđićevoj ulici i hitno prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu gdje su se liječnici borili za njezin život. Od teških ozljeda preminula je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima.

Tragično stradala djevojčica bila je učenica OŠ Ivan Mertz u Ulici Franje Račkog u središtu Zagreba i  članica Judo kluba Lika. Bila je vrlo aktivna u molitvnoj zajednici Župe Srca Isusova u Palmotićevoj i svakog ponedjeljka predmolila krunicu na Kamenitim vratima.

Neka je Anamariji laka hrvatska zemlja, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandrokovć.

Sabor zasjeda u podrumu Inine zgrade koja za Hrvatsku ima povijesno značenje, Sabor je u njoj 1991. donio odluku o raskidu svih veza s Jugoslavijom i proglasio hrvatsku neovisnost.

Bozanić izrazio sućut obitelji

Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, u utorak 24. ožujka, izrazio je sućut obitelji Carević ,prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

Poštovani Vanja Ivan i Nataša Carević,

primivši vijest da je vaša draga kćer Anamarija podlegla teškim ozljedama uzrokovanim razornim potresom koji je pogodio naš Grad u nedjelju 22. ožujka, upućujem Vam iskrenu sućut i molitvenu blizinu. Mislim također na vašeg sina Ivana kojem također izražavam sućut zbog gubitka sestre.

Anamarija je kao učenica Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu na poseban način povezana sa našom nadbiskupijskom zajednicom koja je u ovim danima kušnje ujedinjena i u molitvi za pokoj duše drage Anamarije.

Moleći da Vam dobri i milosrdni Bog u vašoj žalosti ispuni srce darom utjehe i pouzdanja preporučam Vas moćnom zagovoru Blažene Djevice Marije i blaženog Alojzija Stepinca.

Kardinal Josip Bozanić,
zagrebački nadbiskup

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.