ŠEFICA USKOK-a OGLASILA SE O ŽALAC: Porukom objasnila sve i branila rad svog ureda u cijelom slučaju

12.11.2021. 21:47:00

Ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić odgovorila je na brojne upite vezane uz postupanje USKOK-ova Odjela delegiranih europskih tužitelja u slučaju softver.

“Teze da je pokretanje postupka u slučaju softver pljuska ili blamaža USKOK-a su u potpunosti netočne i zlonamjerne. Radi se o zakonski uređenom postupanju odjela delegiranih europskih tužitelja koji djeluju u sastavu USKOK-a u predmetu koji je u njihovoj nadležnosti”, rekla je Marušić.

U javnosti se također plasiraju teze o tome da USKOK i DORH štite pojedince, da iz tog razloga ne pokreću istrage, da djeluju pod utjecajem drugih grana vlasti. To je apsolutno netočno. Da je tome tako, potvrđuju činjenice da je prije pokretanja ove konkretne istrage, USKOK pokrenuo dvije istrage protiv iste osobe za koruptivna kaznena djela”, dodala je.

“I u ovom konkretnom predmetu USKOK je provodio izvide, a kako je već ranije priopćeno javnosti, u sklopu provedenih izvoda izuzeta je dokumentacija i ispitano više osoba. Nakon početka rada odjela delegiranih europskih tužitelja, navedeno postupanje u konkretnom predmetu je preuzeo taj odjel sukladno svojoj nadležnosti, kao što će se to dogoditi i u drugim predmetima koji potpadaju u njegovu nadležnost”, poručila je Vanja Marušić.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.