SHNL Hajduku tri boda u Koprivnici, Slaven Belupu poništena dva gola!

20.10.2024. 18:20:00

U utakmici 10. kola Supersport HNL-a, Hajduk je slavio u Koprivnici protiv Slaven Belupa rezultatom 2-0, povećavši prednost nad Rijekom i Dinamom na četiri boda.

Splićani su iskoristili posrtaje svojih glavnih konkurenata i uspješno preskočili neugodno gostovanje.

Ovo im je bio drugi međusobni ogled ove sezone; u prvom susretu na Poljudu Hajduk je slavio 2-1. Slaven je bolje započeo utakmicu, pa su u uvodnim minutama prijetili Ivan Ćubelić i Tomislav Božić, ali bez preciznosti. U sedmoj minuti Ivan Dolček nije iskoristio pogrešku gostujuće obrane, također neprecizan.

Slaven Belupo je u 14. minuti postigao pogodak, no asistencija Dolčeka došla je iz zaleđa, pa je gol Mihaila Caimacova poništen nakon VAR provjere. Samo dvije minute kasnije, ponovo je VAR poništio pogodak Slavena. Ilija Nestorovski zabio je na ubačaj Alena Grgića, ali i on je bio u zaleđu.

Hajduk je tek nakon pola sata igre ozbiljnije zaprijetio. U 34. minuti Biukov udarac završio je u bloku, ali samo četiri minute kasnije "bijeli" su poveli. Ivan Rakitić izveo je slobodan udarac, a Tomislav Božić nespretno pogodio vlastitu mrežu u pokušaju da ispred Filipa Uremovića izbije loptu.

Hajduk je do povećanja vodstva došao u 44. minuti. Ismael Diallo presjekao je loptu ispred Boseca, koji je ostao ležati na terenu, a lopta je stigla do Stipe Biuka. On se namjestio na desnu nogu i precizno pogodio donji kut. VAR je provjeravao je li Diallo faulirao Boseca, ali je odlučeno da je sve bilo u skladu s pravilima.

Gattusova momčad mogla je riješiti pitanje pobjednika već u 47. minuti, kada je nakon ubačaja iz kornera Zvonimir Šarlija propustio sjajnu priliku. U nastavku je Hajduk smirio igru, dok Slaven nije uspio ozbiljnije zaprijetiti. Najbliže golu bili su u 87. minuti, kada je Ivan Jelić Balta pucao, ali je vratar Lučić obranio.

Na kraju, Hajduk je zadržao četiri boda prednosti na vrhu ljestvice s 24 boda, dok je Slaven Belupo ostao posljednji s pet bodova. U večernjem susretu još se sastaju Varaždin i Gorica.

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.