Sjever Hrvatske pogodilo jako nevrijeme, padala tuča. U Varaždinu 2000 munja

25.05.2020. 18:25:00

U ZAGREBU i okolici danas oko 14 sati počeo je padati pljusak, a pratila ga je snažna grmljavina.

Pljusak je počeo padati oko 14:45 sati.

I ostatak sjeverne Hrvatske zahvatilo je nevrijeme praćeno tučom i jakim naletima vjetra. Jaka tuča padala je u Varaždinu, a zabilježeno je više od 2000 munja.

Najgore dolazi u idućim satima

Iako od jutra ima slabe kiše, glavnina oborine stiže nam poslijepodne. Diljem unutrašnjosti na snazi je Meteoalarm, sustav DHMZ-a koji nas informira o potencijalnim opasnostima, grmljavini, i pljuskovima, prognozirala je meteorologinja N1 Tea Blažević.

Pljuštati bi najviše moglo poslijepodne, u sjeverozapadnoj, središnjoj i sjevernoj unutrašnjosti. I sutra će se zadržati nestabilno, osobito na kontinentu, iako prolaznih pljuskova može biti i na širem riječkom području te u unutrašnjosti Dalmacije.

Na moru će sutra biti vjetrovito, uz jaku buru, koja pod Velebitom može imati olujne udare. U drugom dijelu tjedna bit će nešto malo povoljnija situacija, i bit će uglavnom suho, iako i dalje nestabilno.

I sljedećih dana promjenjivo

U nastavku tjedna na kopnu će biti promjenjivo i razmjerno svježe, u većini krajeva uz povremenu kišu, u malim količinama, te često umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu će prevladavati umjerena bura i tramontana, koje povremeno mogu biti i jake. Bit će toplije nego na kopnu, uz više sunčanog vremena, a vjerojatnost za kišu bit će mala, u utorak uglavnom na jugu Jadrana, poslije većinom na sjeveru, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.