Smrt zaštitara u tučnjavi: Policija osumnjičila četiri osobe, među njima i sin načelnika općine Sveti Filip i Jakov

22.05.2023. 16:14:00

Prema priopćenju PU zadarske, u noći sa subote na nedjelju, u tučnjavi u noćnom klubu u Biogradu, 54-godišnji zaštitar je pretrpio teške ozljede i preminuo je u zadarskoj bolnici. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policija je identificirala četiri hrvatska državljanina, u dobi od 31, 30, 24 i 23 godine, kao osumnjičene za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi. Protiv njih će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, a nakon dovršenja kriminalističkog istraživanja bit će predani pritvorskom nadzorniku Policije uprave zadarske, prenosi Dnevno.hr.

Jedan od osumnjičenika je sin načelnika općine Sveti Filip i Jakov. Njegov najstariji sin, Bepo, je uključen u istragu. Načelnik Zoran Pelicarić se nalazio na službenom putu u Mađarskoj u trenutku događaja, te je izjavio da ne odgovara za postupke svog sina, naglašavajući da je svaki član obitelji odgovoran za sebe.

Policija također sumnja da su dva hrvatska državljanina u dobi od 25 godina i jedan hrvatski državljanin u dobi od 22 godine počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na način koji je narušavao mir drugih posjetitelja ugostiteljskog objekta. Nakon kriminalističkog istraživanja, policija će ih prepratiti na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Istraga se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja i identificirali ostali sudionici. U provođenju istraživanja sudjeluju i djelatnici odjela inspekcije Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata, kako bi se poduzele odgovarajuće mjere iz njihove nadležnosti.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/M.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.