Štromar potvrdio: Smijenit ćemo direktora APN-a koji je kupio povlašteni stan od APN-a

29.01.2020. 12:28:00

'Predao sam DORH-u svu dokumentaciju', kazao je Štromar

Ministar Predrag Štromar najavio je danas smjenu vršitelja dužnosti direktora APN-a Krešimira Žunića, za kojeg je RTL-ova potraga razotkrila da je, dok je bio na dužnosti, kupio povlašteni POS-ov stan u Zadru.

Naime, Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove da pomogne obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle riješiti stambeno pitanje. A onda je za manje od 1000 eura po četvornom metru, ondje, zajedno sa sinom, stan kupio tadašnji zamjenik direktora te agencije i čovjek koji je sjedio u povjerenstvu koje odlučuje o POS-ovim stanovima – Krešimir Žunić.

Dokumentacija predana DORH-u

Nakon ovog otkrića RTL-ove Potrage, ministar Štromar najavio je Žunićevu smjenu. “Predao sam DORH-u svu dokumentaciju koju sam dobio od novinarke. Moramo sve provjeriti, kontroliramo je li možda i netko drugi iz APN-a na taj način riješio svoje stambeno pitanje”, rekao je Štromar, prenosi izjavu N1.

Ranije danas, prije ministra, slučaj je komentirao i premijer Andrej Plenković kojeg je Žunić spominjao u svojim izjavama RTL-ovoj novinarki. “Neobična izjava i cijela ta situacija, imat ću razgovor s ministrom Štromarom, vidjet ću o čemu se radi i što ćemo poduzeti. Nisam imao informacije o tome. Ništa dobro nisam vidio u tome”, rekao je Plenković ranije danas.

Inače, Žunić je u prilogu RTL-ove Potrage, između ostalog kazao: “Mene sram koliko nemam, a ne koliko imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i po’ imovinu i dva stambena kredita. Pa što će premijer misliti o meni, majke ti, kakvog sam sposobnog čovjeka napravio, ne može sebi pomoć’, a trebao bi servisirati druge građane!”.

Izvor: Telegram.hr/ Foto:screenshot

Izvorni autor: Zdravka Grund

Autor: